RETETE RECENTE

SUPA CREMA DE CIUPERCI

februarie 3, 2012 | CATEGORIA

Supa crema de ciuperci – reteta simpla, rapida si gustoasa.

INGREDIENTE:

350-400 g ciuperci champignon
1 morcov mic
1 ceapa mare
1/2 telina mica
1 pastarnac /patrunjel
1 l supa (de legume, pui sau chiar apa)
30 g unt
3 linguri ulei de masline
sare
piper
150 ml smantana
1 lingura faina

PREPARARE:

Calim ceapa tocata marunt in unt si ulei de masline. Cand aceasta incepe sa se caleasca, adaugam morcovul, pastarnacul si telina rase prin razatoarea mica.

Le perpelim impreuna pret de cateva minute, apoi punem si ciupercile taiate felii subtirele (gen lame). Pastram cateva felii de ciuperci calite pentru a decora supa din castron, cand servim.

Dupa ce s-au calit toate, turnam supa si lasam sa fiarba la foc mic, pana se fierb toate legumele. Adaugam sare si piper, dupa gust.

Cu 5 minute inainte sa oprim focul incorporam treptat smantana amestecata cu faina, amestec pe care l-am diluat inainte cu doua polonice de supa fierbinte.

Pentru a avea consistenta unei creme vom mixa supa cu ajutorul unui blender vertical.

O servim fierbinte, cu crutoane de paine (cu aroma de usturoi, ar fi perfecte). Decoram supa cu feliile de ciuperci prajite si patrunjel verde.

Pofta buna!

Comentarii

  • DiaMar bucataria galbena

    Bolul cu supa este al meu nu-i asa?As manca ciuperci non stop.Pup si o zi buna sa ai!

    • diva in bucatarie

      Mihaela, daca il vrei cu drag ti-l dau… Te pup

  • preferata mea, e asa de buna! 🙂

    • diva in bucatarie

      Dana si noua ne place…

  • Nu am mancat niciodata ciupercile in modul acesta. Trebuie sa incerc. Te pup

    • diva in bucatarie

      Alinitzika chiar ar fi pacat sa nu incerci supica asta!

  • Ce dragalase sunt cele doua felioare de ciupercute acolo in supica. 🙂
    Arata bine.

    • diva in bucatarie

      Multumesc Natalia!

  • De cand n-am mai mancat… Deci nu refuz o portie!

    • diva in bucatarie

      Simona, cu drag…

  • Super arata!!!Daca e si cu ciuperci, nu refuz:))Pup!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Licuta! Cu mare drag impart cu tine supa mea… Pup

  • Oho,buna idee,de mult nu am facut iar ciupercile sunt preferatele noastre!

    • diva in bucatarie

      Teo, si noua ne plac mult!

  • Nici eu nu refuz o portie !!!! Ador ciupercile !!!! 😉

    • diva in bucatarie

      Multumesc Adina!

  • Este o supa tare buna, e si preferata noastra.

    • diva in bucatarie

      Multumesc Sara & Miki!

  • O primavara cu mult soare si plina de dragoste!

    • diva in bucatarie

      Multumesc la fel, Maya!

  • Anda

    Supa in care fierb legumele cum o faci? e la plic?
    Felicitari pentru site!

    • diva in bucatarie

      Nu folosesc supe la plic. Pun 1.2 l de apa la fiert, in care arunc cateva legume(2 morcovi, o telina, un dovlecel, un pastarnac, un ardei… ce am prin casa) tocate marunt pentru a se fierbe repede, apoi strecor si folosesc supa. Legumele tocate marunt se fierb in 15 minute. Daca nu ai rabdare poti folosi un cub Knorr de supa de legume dizolvat intr-un litru de apa.

  • camy

    Acum incerc reteta!!!!

    • diva in bucatarie

      Astept sa imi spui daca ti-a palcut!

  • Dana

    De mult vreau sa incerc in casa si nu am avut nici o reteta de incredere. Gata, maine o incerc 🙂

    • diva in bucatarie

      Astept impresiile!

  • Iuliana

    Am facut pentru prima data o supa crema de ciuperci urmand reteta ta si a iesit yummy-foarte buna 🙂 Ma bucur ca am gasit-o.

    • diva in bucatarie

      Si eu ma bucur ca ai incercat-o, mie imi place foarte mult!

  • Ana

    Fenomenala aceasta supa! Am facut-o de 2 ori pana acum si a iesit perfect. Eu pun apa fara niciun cub knorr si e foarte bine.

  • corina

    daca bag mixerul in ea fierbinte are ceva ?Eu am Braun cu tub de plastic,nu inox 🙁

    • Si al meu era tot din plastic cand am facut aceasta supa. Nu are nimic! Doar ca isi va schimba culoarea in timp.

  • Laura

    Am incercat reteta! Este delicioasa supa, doar ca eu combin gustul de ciuperci cu cel de cimbru, sa incercati si voi!

  • Elena

    Cea mai buna reteta de supa crema!

  • Ionas F.

    O sa incerc reteta. Nu stiu cum sa procedez ptr. a pastra gustul pregnant de ciuperci ,care cam dispare prin fierbere ???? Multumesc.

  • Alina

    La mine si schimbat culoarea 😭

  • Angela

    Se pot folosi și alte ciuperci sau nu?

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *