Supa crema de ciuperci
Supa crema de ciuperci

Supa crema de ciuperci
Supa crema de ciuperci este o reteta savuroasa, simpla, rapida si usor de facut.
Ingrediente:
350-400 g ciuperci champignon
1 morcov mic
1 ceapa mare
1/2 telina mica
1 pastarnac /patrunjel
1 l supa (de legume, pui sau chiar apa)
30 g unt
3 linguri ulei de masline
sare
piper
150 ml smantana
1 lingura faina
Mod de preparare supa crema de ciuperci:
Calim ceapa tocata marunt in unt si ulei de masline. Cand aceasta incepe sa se caleasca, adaugam morcovul, pastarnacul si telina rase prin razatoarea mica.
Le perpelim impreuna pret de cateva minute, apoi punem si ciupercile taiate felii subtirele (gen lame). Pastram cateva felii de ciuperci calite pentru a decora supa din castron, cand servim.
Dupa ce s-au calit toate, turnam supa si lasam sa fiarba la foc mic, pana se fierb toate legumele. Adaugam sare si piper, dupa gust.
Cu 5 minute inainte sa oprim focul incorporam treptat smantana amestecata cu faina, amestec pe care l-am diluat inainte cu doua polonice de supa fierbinte.
Pentru a avea consistenta unei creme vom mixa supa cu ajutorul unui blender vertical.
O servim fierbinte, cu crutoane de paine (cu aroma de usturoi, ar fi perfecte). Decoram supa cu feliile de ciuperci prajite si patrunjel verde.
Pofta buna!
Bolul cu supa este al meu nu-i asa?As manca ciuperci non stop.Pup si o zi buna sa ai!
Mihaela, daca il vrei cu drag ti-l dau… Te pup
preferata mea, e asa de buna! 🙂
Dana si noua ne place…
Nu am mancat niciodata ciupercile in modul acesta. Trebuie sa incerc. Te pup
Alinitzika chiar ar fi pacat sa nu incerci supica asta!
Ce dragalase sunt cele doua felioare de ciupercute acolo in supica. 🙂
Arata bine.
Multumesc Natalia!
De cand n-am mai mancat… Deci nu refuz o portie!
Simona, cu drag…
Super arata!!!Daca e si cu ciuperci, nu refuz:))Pup!
Multumesc Licuta! Cu mare drag impart cu tine supa mea… Pup
Oho,buna idee,de mult nu am facut iar ciupercile sunt preferatele noastre!
Teo, si noua ne plac mult!
Nici eu nu refuz o portie !!!! Ador ciupercile !!!! 😉
Multumesc Adina!
Este o supa tare buna, e si preferata noastra.
Multumesc Sara & Miki!
O primavara cu mult soare si plina de dragoste!
Multumesc la fel, Maya!
Supa in care fierb legumele cum o faci? e la plic?
Felicitari pentru site!
Nu folosesc supe la plic. Pun 1.2 l de apa la fiert, in care arunc cateva legume(2 morcovi, o telina, un dovlecel, un pastarnac, un ardei… ce am prin casa) tocate marunt pentru a se fierbe repede, apoi strecor si folosesc supa. Legumele tocate marunt se fierb in 15 minute. Daca nu ai rabdare poti folosi un cub Knorr de supa de legume dizolvat intr-un litru de apa.
Acum incerc reteta!!!!
Astept sa imi spui daca ti-a palcut!
De mult vreau sa incerc in casa si nu am avut nici o reteta de incredere. Gata, maine o incerc 🙂
Astept impresiile!
Am facut pentru prima data o supa crema de ciuperci urmand reteta ta si a iesit yummy-foarte buna 🙂 Ma bucur ca am gasit-o.
Si eu ma bucur ca ai incercat-o, mie imi place foarte mult!
Fenomenala aceasta supa! Am facut-o de 2 ori pana acum si a iesit perfect. Eu pun apa fara niciun cub knorr si e foarte bine.
daca bag mixerul in ea fierbinte are ceva ?Eu am Braun cu tub de plastic,nu inox 🙁
Si al meu era tot din plastic cand am facut aceasta supa. Nu are nimic! Doar ca isi va schimba culoarea in timp.
Am incercat reteta! Este delicioasa supa, doar ca eu combin gustul de ciuperci cu cel de cimbru, sa incercati si voi!
Cea mai buna reteta de supa crema!
O sa incerc reteta. Nu stiu cum sa procedez ptr. a pastra gustul pregnant de ciuperci ,care cam dispare prin fierbere ???? Multumesc.
La mine si schimbat culoarea 😭
nu stiu de ce.
Se pot folosi și alte ciuperci sau nu?
sigur!