fbpx

RETETE RECENTE

PIEPT DE PUI IN BACON, UMPLUT CU SPANAC

February 2, 2012 | CATEGORIA

INGREDIENTE:

400 g piept de pui
50 g bacon
sare
piper
1 lingura ulei de masline
1 ceapa verde
1 catel usturoi
100 g spanac congelat
30 g spanac proaspat
50 g mozzarella
20 g feta/telemea
2-3 linguri ulei masline

PREPARARE:

Pieptul de pui spalat si uscat il intindem si il batem, astfel incat sa obtinem o felie de carne cat mai subtire. O asezam peste feliile de bacon. Condimentam pieptul de pui cu sare si piper, apoi pregatim umplutura.
Calim ceapa si usturoiul in ulei bine incins, adaugam spanacul congelat si lasam pe foc pana se evapora apa, apoi il punem pe cel proaspat si il calim putin.

Punem peste carne mozzarella rasa, apoi spanacul peste care aruncam cubulete de branza feta sau telemea.

Rulam carnea impreuna cu feliile de bacon. Prindem carnea cu scobitori, o punem intr-un vas termorezistent, o stropim cu ulei de masline, apoi o dam la cuptor acoperind-o cu o folie de staniol, la 200°C pentru 45 minute.

Dupa acest interval scvoatem folia si mai lasam in cuptor rulada de carne inca 15 minute, sau pana se rumeneste putin baconul.

Simplu si bun pentru cei care iubesc spanacul.

Pofta buna!

Comentarii

  • Imi place spanacul , dar nu am incercat niciodata sa-l folosesc ca umplutura la rulada de carne . Arata tare frumos .

    • diva in bucatarie

      Multumesc Dorina!

  • Arata tare bine!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Raluca!

  • DiaMar bucataria galbena

    Arata bine si sigur este foarte bun.O zi buna.

    • diva in bucatarie

      Multumesc Mihaela!

  • Ador combinatia de branzica cu spanac !!

    • diva in bucatarie

      Adina si mie imi place!

  • Delicioasa combinatie!!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Anto!

  • ce bun trebuie sa fie!

    • diva in bucatarie

      Alinutzika, este f bun, daca iti place spanacul!

  • Mmm, servesc cu mare placere o feliuta!!!Arata grozav de bine!Pup!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Licuta! pup

  • Iar o bunatate… Nu pot refuza asa ceva! Pup

    • diva in bucatarie

      Multumesc Simona! Te pup

  • zilahi adela

    Eu ador spanacul, imi place tare mult cum arata rulada ta! Pup!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Adela! Pup

  • Mmm…vreau si eu!!!delicios:)

    • diva in bucatarie

      Ramona, cu placere!

  • Excelenta reteta ! Prezentare pe masura ! 🙂

    • diva in bucatarie

      Multumesc Mirela!

  • Arata foarte bine.Spanacul se poate inlocui cu rucola?

    • diva in bucatarie

      Nu va fi acelasi rezultatul cu rucola. Nu recomand acest lucru…

  • Maria

    Nu am ceapa verde…daca pun ceapa normala? Si am doar spanac congelat.Iese ceva?

    • diva in bucatarie

      sigur ca merge si cu ceapa normala, iar spanacul congelat este bun, cu conditia sa fie bine scurs dupa dezghetare.

  • Laura G.

    Reteta e pt 2 persoane?Pot sa folosesc doar spanac fresh?

    • diva in bucatarie

      Da, este pentru 2 persoane. dar feliat poate fi servit pe post de aperitiv, langa alte preparate – pentru 4-6 persoane.
      Poti folosi doar spanac fresh, dar in loc de 100g congelat pui 300g proaspat.

      • Laura G.

        Mersi! o s-o prepar zilele astea..

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *