Tort sacher
Tort sacher. Frecam galbenusurile cu zaharul tos. Topim ciocolata la bain-marie, apoi adaugam untul mentinut la temperatura camerei. Turnam galbenusurile peste ciocolata si amestecam bine.
Tortul Sacher are un blat special cu ciocolata, gem de caise si o glazura densa de ciocolata, care il fac cu totul special. Eu il gasesc irezistibil si va las sa va convingeti si voi. Nici ca se putea o potrivire mai buna cu provocarea lunii februarie, gazduita pe blogul Violetei!
INGREDIENTE:
Pentru blat (cu diametrul de 20cm):
100 g ciocolata
100 g unt
70 g zahar pudra
20 g zahar tos
4 oua
100 g faina
1 praf de sare
1 lingurita praf de copt
Pentru glazura:
1 borcan mic gem de caise
100 g ciocolata cu lapte
50 g ciocolata amara
100 g zahar
50 ml apa
PREPARARE:
Frecam galbenusurile cu zaharul tos. Topim ciocolata la bain-marie, apoi adaugam untul mentinut la temperatura camerei. Turnam galbenusurile peste ciocolata si amestecam bine.
Incorporam apoi faina amestecata cu praful de copt, apoi albusurile batute spuma cu zaharul pudra si un praf de sare.
Turnam compozitia intr-o forma cu diametrul de 20cm (tapetata) si coacem blatul in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 45 minute. Cand este copt il scoatem din forma, il lasam sa se raceasca putin, apoi taiem usor blatul pe jumatate. Ungem cu gem de caise blatul de jos, suprapunem a doua jumatate peste gem si apoi intindem uniform un strat de gem de caise peste tot tortul.
Pregatim glazura de ciocolata prin fierberea apei cu zaharul pana incepe siropul sa se ingroase. Punem ciocolata rupta bucatele mici sau rasa peste acest sirop si continuam sa fierbem timp de 1 minut, amestecand continuu.
Turnam glazura calda peste tort. Il lasam la frigider cel putin o ora inainte sa servim.
Pofta buna!
Nu e tortul meu preferat, insa, de cate ori ajung la cofetaria Sacher din Viena, ma desfat cu o feliuta alaturi de o cafea!
Viviana eu iubesc ciocolata si cam orice tort cu ciocolata… Nu puteam sa ratez aceasta reteta!
Cu frugul de afara ma simteam cain vacanta, acum ma simt ca la Viena! Minunat tort!
Waaawww, ce bunaciune de tort!!!!!…Trebuie incercat neaparat! Pupici!
Multumesc Cornelia! Te pup
Raluca, esti draguta! Te pup
Vai cum arata!!! L-as manca din poze pe tot 🙂
Multumesc Dana!
:)) O subscriu pe Dana ;))
Anto, hai ca iti fac si tie un tort cand ne vedem! Pup
Sunt indragostita de ciocolata,deci imi place muuuult.O zi buna iti doresc.
Multumesc mihaela! O zi frumoasa iti doresc si tie!
Imi place si numele si cum arata! Pupici
Multumesc Alinutzika! Este un tort delicios, pe care il gasesti in orice cofetarie din Austria… Pup
Arata foarte bine…
Multumesc Bianca!
Si eu sunt o ciocolatoasa iar tortul asta e minunat!Sper sa am timp sa-l refac si eu!Pupici
Flory se face repede! Poti sa il refaci intr-un weekend! Pup
Cand e vorba de ciocolata, nu refuz o feliuta:))Pup!
Licuta cu mare drag! Pup
Ciocolatos rau tortul asta ! Te astept si cu el la provocare, nu trebuie decat sa reeditezi si sa specifici ca participa la Dulce Romanie. Pupici !
Multumesc Violeta! Asa voi face! Pup
Imi vine din ce in ce mai greu sa vin la tine, Cristina.
Ma omori incetul cu incetul cu prajiturile tale, cu tot ce-i aici. :))
Glumesc desigur,imi dai idei ce sa mai gatesc si eu ca uneori tare sunt in pana de idei.
Tortul acesta am zis ca-l fac si eu dar nu i-a mai venit randul.
Oricum, checul tau cu portocale l-am programat pe maine sau pe sambata :))
Natalia astept impresiile! Pup
Ce frumos arata!!!
Si pozele grozave ca de obicei!
Multumesc, Gaby.
Un tort la care zic un DA mare :)). E delicios. pupici
Multumesc Timea. Te pup
Simplu de facut si foarte delicat. Trebuie incercat!
Cu siguranta!
Pentru blat 100 gr. ciocolata cu lapte sau amaruie ???
Amara, dar poti pune si cu lapte.
Gata l-am bifat si pe asta !!! Super bun si super usor de facut !!!
Multumesc Roxi.
Tortul asta e dumnezeiesc! Deja mi se zburleste pielea numa’ cat il vad in poza 😀