Tort sacher

1 februarie 2012Diva in Bucatarie

Tort sacher. Frecam galbenusurile cu zaharul tos. Topim ciocolata la bain-marie, apoi adaugam untul mentinut la temperatura camerei. Turnam galbenusurile peste ciocolata si amestecam bine.

Tortul Sacher are un blat special cu ciocolata, gem de caise si o glazura densa de ciocolata, care il fac cu totul special. Eu il gasesc irezistibil si va las sa va convingeti si voi. Nici ca se putea o potrivire mai buna cu provocarea lunii februarie, gazduita pe blogul Violetei!

INGREDIENTE:

Pentru blat (cu diametrul de 20cm):
100 g ciocolata
100 g unt
70 g zahar pudra
20 g zahar tos
4 oua
100 g faina
1 praf de sare
1 lingurita praf de copt

Pentru glazura:
1 borcan mic gem de caise
100 g ciocolata cu lapte
50 g ciocolata amara
100 g zahar
50 ml apa

PREPARARE:

Frecam galbenusurile cu zaharul tos. Topim ciocolata la bain-marie, apoi adaugam untul mentinut la temperatura camerei. Turnam galbenusurile peste ciocolata si amestecam bine.

Incorporam apoi faina amestecata cu praful de copt, apoi albusurile batute spuma cu zaharul pudra si un praf de sare.

Turnam compozitia intr-o forma cu diametrul de 20cm (tapetata) si coacem blatul in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 45 minute. Cand este copt il scoatem din forma, il lasam sa se raceasca putin, apoi taiem usor blatul pe jumatate. Ungem cu gem de caise blatul de jos, suprapunem a doua jumatate peste gem si apoi intindem uniform un strat de gem de caise peste tot tortul.

Pregatim glazura de ciocolata prin fierberea apei cu zaharul pana incepe siropul sa se ingroase. Punem ciocolata rupta bucatele mici sau rasa peste acest sirop si continuam sa fierbem timp de 1 minut, amestecand continuu.

Turnam glazura calda peste tort. Il lasam la frigider cel putin o ora inainte sa servim.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Imi vine din ce in ce mai greu sa vin la tine, Cristina.
    Ma omori incetul cu incetul cu prajiturile tale, cu tot ce-i aici. :))
    Glumesc desigur,imi dai idei ce sa mai gatesc si eu ca uneori tare sunt in pana de idei.
    Tortul acesta am zis ca-l fac si eu dar nu i-a mai venit randul.
    Oricum, checul tau cu portocale l-am programat pe maine sau pe sambata :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *