Gogosi cu ricotta fara drojdie

14 februarie 2019Diva in Bucatarie

Gogosi cu ricotta fara drojdie

Gogosi cu ricotta fara drojdie seamana cu papanasii cu branza de vaci prajiti, dar acestea sunt mult mai fine, mai usor si mai rapid de pregatit.

Gogosi pufoase fara dospit, delicii perfecte pentru toti iubitorii de gogosi, sunt gata in 15-20 minute.

Saptamana trecuta eram in vacanta si am vazut pe Instagram niste gogosi.  Nu va spun cat de pofta mi s-a facut, caci sunt o mare iubitoare (si consumatoare cand le fac eu) de gogosi.

Stiu ce veti spune: multa prajeala, multe calorii… Din fericire silueta mea nu este influentata de consumul de gogosi.

Desi le-as manca saptamanal nu apuc sa le pregatesc decat de cateva ori pe an, as spune ca atat de putine ca nu am nevoie de toate degetele de la o mana pentru a va face semn de cate ori apuc sa mananc gogosi.

Retele mele de gogosi olandeze si gogosile rasucite au fost pe placul multor cititori. Sper ca si acestea vor fi incercate cat de curand.

Imi plac gogosile pufoase, aromate, cand sunt proaspat facute. Le mananc si peste cateva ore, dar parca isi mai pierd din farmec.

Le-am tapetat doar cu putin zahar pudra, dar merg la fel de bine unse cu miere de albine sau sirop de artar.

Am aici, in casa, un iubitor de dulceata de capsuni ce imi sopteste ca alegerea lui ar fi aceasta, dar nu ar refuza nici siropul gros al unor capsuni fierte cu zahar, pasate si strecurate, in care s-a strecurat in timpul fierberii si o pastaie de vanilie.

Daca va place sosul de ciocolata sunt sigura ca o sa imi multumiti pentru aceasta sugestie.

Gogosile cu ricotta au textura pufoasa, delicata si fina. Branza aduce cu urda noastra, dar este mai fina si mai usoara.

Pregatirea aluatului nu ne ia mai mult de 4 minute, iar prajirea lor o facem in doua transe, asa ca scapam rapid.

In maxim 20 de minute putem spune ca mancam deja din prima gogoasa si asta pentru nu vom framanta aluatul, acesta nu sta la dospit, nu trebuie sa-l intindem si sa decupam forme de gogosi.

As spune ca un copil ar putea sa le faca doar jucandu-se. Atat de simplu este! Nu avem nevoie nici macar de un mixer pentru a amesteca compozitia.

Daca avem branza ricotta in frigider, restul ingredientelor le avem cu siguranta in casa, asa ca nu avem nevoie decat de o tigaie mai adanca in care sa lasam bilutele sa se bronzeze intens.

Se pare ca nu mi-era doar pofta de gogosi, visez si la vacanta de vara. 

Chiar daca totul pare o joaca, un lucru este important: uleiul trebuie sa fie bine incins cand prajim gogosile.

Acesta va sfarai usor, asa ca atunci cand facem proba cu o bucata mica de aluat, in jurul ei se va forma un cerc din mici bule de aer si se va ridica rapid la suprafata.

Prajim gogosile la foc mic spre mediu si le intoarcem de cateva ori pe toate partile, astfel incat sa fie uniform rumenite.

La foc foarte mic riscam sa absoarba  mult ulei, iar la foc mare riscam sa se rumeneasca rapid, fara sa se coaca bine in interior.

Iata si o sectiune a unei gogosi cu ricotta. Nu-i asa ca este pufoasa?

Daca v-am facut pofta, va lsa mai jos ingredientele si modul de preparare pentru gogosi cu ricotta fara dospire.

INGREDIENTE:

250 g ricotta/ branza de vaci cremoasa

1 ou intreg + 1 galbenus

1 varf cutit sare

30 g zahar pudra

120 g faina

6 g praf de copt

1/2 lingurita esenta portocala

1/2 lingurita extract vanilie (esenta vanilie)

650 ml ulei pentru prajit

20-30 g zahar pudra pentru tapetare

PREPARARE:

Scurgem bine ricotta de zer si o punem intr-un castron.

Adaugam esenta de portocale si extractul de vanilie.

In alt bol batem oul intreg cu un galbenus si un varf cutit de sare.

Punem ouale peste ricotta si amestecam pana se incorporeaza complet.

Adaudam apoi faina cernuta in prealabil, zaharul pudra si praful de copt.

Amestecam pana la omogenizare. Nu avem nevoie de un mixer, in 30 secunde facem acest lucru doar o simpla lingura.

Incingem uleiul pana incepe sa sfaraie. Putem face proba cu o bucatica de aluat.

Cand aceasta se ridica la suprafata si are in jurul ei un cerculet de basicute de aer stim ca putem praji gogosile.

Luam o lingura de inghetata sau o lingura curata, o scufundam in uleiul incins, apoi luam cu aceasta aluat si il punem in tigaie/oala.

Rumenim gogosile la foc mediu spre mic, pe toate partile, apoi le scoatem cu o paleta cu gauri sau o strecuratoare, apoi le punem pe o farfurie acoperita cu servet de hartie ce va absorbi excesul de ulei.

Le mancam imediat, dar sunt perfecte si peste cateva ore.

Putem sa le lasam simple, sa le pudram cu zahar sau cu miere de albine/ sirop de artar.

Sa aveti spor!

Va invit sa va abonati la canalul de You Tube, unde veti gasi retete delicioase, usoare si rapid de pregatit. Va invit sa urmariti reteta video pentru papanasi.

Pentru cei care iubesc Instagramul, va invit sa ma urmariti. Sper ca o sa va placa contul meu.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *