Papanasi cu branza de vaci

18 aprilie 2018Diva in Bucatarie

Papanasi cu branza de vaci. Papanasi cu branza de vaci, prajiti si serviti cu smantana si dulceata – retetea simpla, rapida si foarte usor de pregatit.

Papanasi cu branza de vaci, prajiti si serviti cu smantana si dulceata – retetea simpla, rapida si foarte usor de pregatit.

Papanasi pufosi si gustosi poate face oricine acasa. 

Sunt preferatii baiatului meu, dar si al multora dintre cititorii blogului meu.

Din acest motiv am ales sa repostez reteta de papanasi cu branza de vaci pentru a va aduce in atentie nu doar filmarea live de pe facebook, ci si noul video pregatit pentru canalul meu de You Tube.

Este o reteta rapida, foarte usor de pregatit si papanasii ies mereu pufosi.

Secretul papanasilor mei este ca branza de vaci sa fie in cantitate mai mare decat faina, iar daca aluatul ramane putin lipicios dupa ce este framantat nu trebuie sa ne facem probleme, nu pregatim cozonac sau paine.

Ii mancam calzi, dupa ce i-am scos din tigaie. Cand se racesc parca nu mai sunt la fel de buni. Papanasii calzi au farmecul lor.

Cred ca atunci cand vorbim despre papanasi toata lumea este de acord ca este unul din deserturile traditionale ce nu au nevoie de o prezentare speciala pentru a deveni apetisanti.

Veti gasi mai jos reteta prezentata pas cu pas, dar, asa cum am spus veti gasi link-uri catre retele pregatite video pentru a fi usor de pregatit de catre oricine.

In varianta de mai jos avem o cantitate mai mare de branza, in timp ce in reteta video am una mai mica. Veti vedea cum am reusit sa adaptez ingredientele in functie de cantitatile folosite.

Nu am folosit gris in aluat, lasam branza sa se scurga intr-o sita. Nu folosim crema de branza! Romanii plecati peste hotare, ce nu gasesc branza de vaci, pot incerca sa pregateasca papanasii pufosi cu ricotta foarte bine scursa.

Dar, daca au timp ar fi sa incerce sa isi faca singuri branza de vaci in casa. Se face foarte usor si voi reveni cu o postare in care o sa va arat cum se pregateste branza in casa.

M-a intrebat cineva daca poate sa puna doar zahar pudra, in loc de smantana si dulceata. Ei bine, sigur ca se poate.

Gustul fiecaruia sau motivatiile medicale ce impiedica anumite persoane sa se bucure la un moment dat de smantana si dulceata, nu ar trebui sa ne faca sa renuntam sa mancam aceste gogosele pufoase cu branza de vaci.

Mai jos aveti reteta prezentata pas cu pas, dar va invit sa urmariti si video-ul aici, iar daca veti deveni abonati ai canalului de YouTube DIVA IN BUCATARIEaveti multumirile mele anticipate.

Prima oara am publicat aceasta reteta in 2010. De atunci am refacut pozele, apoi am adaugat filmul de pe facebook, iar azi l-am readus in atentia voastra, pe prima pagina, pentru ca imi doresc sa vedeti si filmul de pe you tube.

Si poate, va fac pofta, si pregatiti si voi o portie de papanasi – daca dati click pe poza puteti viziona filmul de pe YouTube.

Reteta mea a fost apreciata si de Catalin Maruta, asa cum veti putea vedea aici. Ii multumesc pentru invitatia in emisiune. <3

INGREDIENTE:

(8 buc cu diam de 8-9 cm sau 16 buc mici – in varianta gourmet.)

700 g branza de vaci proaspata

120 g zahar pudra

coaja rasa de lamaie

1 lingurita esenta naturala vanilie

1 plic zahar vanilat

3 oua medii

350-400 g faina

1 /2 lingurita bicarbonat

1/4 lingurita sare

1 l ulei pentru prajit

Pentru asamblare desert:

500 g smantana grasa

400 g dulceata acrisoara

Cum se face reteta de papanasi cu branza de vaci:

Pentru inceput punem branza de vaci la scurs intr-o sita. O lasam astfel in jur de 2-3 ore (sau peste noapte) la frigider.

Amestecam branza cu zaharul pudra si cel vanilat, esenta de vanilie si coaja de lamaie, apoi adaugam ouale si amesteacam pana se omogenizeaza compozitia.

Incorporam apoi faina si bicarbonatul. Amestecam pana se omogenizeaza aluatul.

papanasi-cu-smantana-si-dulceata-1papanasi-cu-smantana-si-dulceata-2

Ne umezim mainile cu apa, si modelam bile pe care le turtim un pic.

In mijloc le facem o gaura cu un deget si apoi le dam putin prin faina (daca avem faina pe masa de lucru este perfect).

Procedam astfel pana terminam aluatul, ar trebui sa iasa cam 20 bucati cu diametrul de 6 cm sau 10 bucati mai mari si bilute exact cati papanasi modelam.

Punem intr-o tigaie uleiul si il incingem. Prajim papanasii pe amble parti, la foc mic-mediu, pana se rumenesc.

papanasi-cu-smantana-si-dulceata-3papanasi-cu-smantana-si-dulceata-4
Ii servim cu smantana si dulceata (cea din visine este preferata mea).

Iata si reteta video de pe canalul meu de You tube.

Va astept cu drag si in grupul Gatesc cu prietenii – retete aromate.

Va astept si pe contul de Instagram, acolo postez uneori in story retete in avand fata de blog.

papanasi-cu-smantana-si-dulceata-sectiune-A

Pofta buna!

Daca va place reteta puteti sa ii dati share, iar daca o incercati va astept pozele pe pagina de facebook sau la office@divainbucatarie.ro

Reteta pregatita live o puteti vedea aici:

https://www.facebook.com/divainbucatarie.ro/videos/1518125131590443/

Papanasi pregatiti de Camelia Popescu:

Papanasii in lucru – Mirela Ghingheli

Iata papanasii pufosi si frumosi ai Ramonei Olteanu. Multumesc!!

Papanasi cu branza de vaci pregatiti de Anda Mihaela

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Pe langa ca sunt MARE fan papanasi si deja salivez de nu mai pot… am mai observat un lucru… esti stangace?!
    Daca da, si nepotica mea de 3 anisori are tendinta de a scrie cu stanga… de a folosi mai mult stanga.. 🙂 Este asa dragalasa…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *