Ciorba de legume cu afumatura si smantana

25 mai 2018Diva in Bucatarie

Ciorba de legume cu afumatura si smantana. Ciorba de legume cu afumatura si smantana este gustoasa si se pregateste foarte usor.

Ciorba de legume cu afumatura si smantana este gustoasa si se pregateste foarte usor.

Eu am folosit ce am avut in casa: o punguta de legume pe care le-am congelat la sfarsit de toamna, ultimile bucatele de coaste afumate din porcul taiat iarna trecuta si leustean proaspat din gradina mea.

Am folosit atat de multe legume ca as putea spune ca mi-a iesit o ciorba deasa de legume cu afumatura.

Legumele mele preferate pentru aceasta ciorba de legume cu afumatura si smantana au fost perfecte pentru a da un gust bun si au contribuit si la culoarea frumoasa.

Sigur, fiecare isi poate pregati un amestec de legume dupa gustul propriu.

In punguta mea am pus ultimile pastai de fasole din gradina, cativa baby morcovi din solar, 3-4 buchetele de conopida ce au ramas nefolosite si mazarea ramasa dintr-o punga cumparata.

Imi pare rau ca nu am pus si cateva felii de gogosar. Imi place dulceata acestuia in mancare mai mult deact cea data de ardeiul gras.

Folosesc cat mai multe culori in mancaruri, supe/ ciorbe, pentru ca imi place sa am o paleta de legume frumos colorate, dar si gustul acestora este esential.

Ceapa este esentiala si nu va lipsi aproape niciodata din retetele de supa sau ciorba.

Telina, pastarnacul sau patrunjelul sunt la fel de importante pentru a obtine o ciorba buna.

Uneori in ciorbele mele apare si gulia, dar pentru ca imi place foarte mult si cruda, am mancat-o cu o zi inainte sa pregatesc ciorba, fara sa imi dau seama ca nu mai am inca o bucata.

Dar, gulia nu este ceea ce eu numesc leguma obligatorie de pus in oala cu ciorba de legume cu afumatura si smantana. Este doar un personaj ce joaca un rol secundar.

At vazut probabil ca am pregatit de-a lungul timpului retete de ciorbe taranesti cu carne sau fara, dar cu multe legume, insa, niciuna nu avea smantana in ea.

Ei bine, acum am adus un plus de gust si a fost cu siguranta o idee buna.

Alte retete de ciorbe cu multe legume aveti aici: ciorba taraneasca cu carne de porc, ciorba taraneasca de pui, ciorba taraneasca de legume

Sper sa te inspire si acestea.

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de ciorba de legume cu afumatura si smantana.

Ingrediente ciorba de legume cu afumatura si smantana:

2-3 linguri ulei

1 ceapa medie

0.800-1000 g scarita afumata

2 linguri varfuite morcov ras

1 lingura varfuita telina rasa

1 lingura varfuita ardei gras rosu tocat marunt

2.5 l apa

100 ml suc lamaie/ 300 ml zeama varza fiarta in prealabil

400 g legume de ciorba congelate (mazare, fasole verde, conopida, baby morcov)

1 cartof de marime medie

1 catel usturoi

2 crengute leustean

250-300 ml smantana pentru gatit 32% LaDorna

sare

1/2 lingurita boabe piper

Mod de preparare ciorba de legume cu afumatura si smantana:

Am pus uleiul in oala in care voi gati ciorba punem uleiul.

L-am incins la foc mic, apoi am calit ceapa si scarita afumata.

Dupa aproximativ 2 minute am adaugat legumele rase (morcov si telina) si ardeiul gras tocat marunt. Am continuat sa calesc la fic mic pana cand ceapa s-a inmuiat.

Am turnat apa si am lasat sa fiarba la foc mic-mediu in jur de 20-30 minute, avand grija sa iau spuma.

Cand carnea a fost aproape fiarta am adaugat legumele, sucul de lamaie, sare, piper, catelul de usturoi, apoi frunzele de  leustean.

Am continuat sa fierbem inca 5 minute.

Intr-un bol am amestecat smantana cu 3 polonice de zeama adaugate treptat.

Am oprit focul ciorba cand carnea si legumele s-au fiert, apoi am adaugat smantana.

Servire ciorba de legume cu afumatura si smantana:

Am mancat imediat cu mare pofta! Arata tare bine si este foarte gustoasa!

Daca pui in farfurie cateva feliute de ardei iute ciorba va fi si mai gustoasa.

Este cea mai buna ciorba de legume cu afumatura si smantana.

Ma gasesti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *