Ciorba de legume cu afumatura si smantana

25 mai 2018Diva in Bucatarie

Ciorba de legume cu afumatura

Ciorba de legume cu afumatura si smantana

Ciorba de legume cu afumatura si smantana este gustoasa si se pregateste foarte usor.

Daca esti in cautarea unei retete de ciorba de legume cu afumatura si smantana care sa fie atat savuroasa, cat si simplu de facut, ai ajuns la locul potrivit.

Aceasta ciorba cu multe legume proaspete si coaste afumate iti va rasfata papilele gustative.

Ciorba de legume cu afumatura si smantana este preparatul ideal pentru cei care doresc o masa consistenta si plina de arome.

Daca o faci si tu vei obtine o ciorba savuroasa, ce va deveni preferata familiei tale.

Pentru inceput iti explic de ce ai nevoie.

Ingrediente esentiale pentru ciorba de legume cu afumatura si smantana

  1. Morcovi tineri – subtiri si mici
  2. Buchetele de conopida
  3. Pastai de fasole
  4. Diverse legume congelate sau proaspete: ardei gras, pastranac, telina, radacina de patrunjel, mazare, gulie
  5. Coaste afumate sau orice alta afumatura aveti la indemana
  6. Leustean proaspat pentru aroma
  7. Smantana

Desigur, fiecare alege ce legume pune in ciorba.

Cum alegi legumele pentru ciorba

Am folosit atat de multe legume ca as putea spune ca mi-a iesit o ciorba deasa de legume cu afumatura.

Sigur, fiecare isi poate pregati un amestec de legume dupa gustul propriu.

Poti inlocui ardeiul gras cu kapia sau gogosar.

Nu poti omite ceapa, morcovul, radacina de pastarnac sau patrunjel si telina, fara de care nu obtii gustul bun al ciorbei.

Cu cat pui mai multe legume colorate, cu atat vei obtine o ciorba mai apetisanta.

In final, pentru un plus de gust am adaugat smantana.

Retete traditionale de ciorbe cu legume cu sau fara carne

  1. ciorba taraneasca cu carne de porc,
  2. cea mai buna ciorba taraneasca de pui,
  3. ciorba taraneasca de legume

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de ciorba de legume cu afumatura si smantana.

Ingrediente ciorba de legume cu afumatura si smantana:

2-3 linguri ulei

1 ceapa medie

0.800-1000 g scarita afumata

2 linguri varfuite morcov ras

1 lingura varfuita telina rasa

1 lingura varfuita ardei gras rosu tocat marunt

2.5 l apa

100 ml suc lamaie/ 300 ml zeama varza fiarta in prealabil

400 g legume de ciorba congelate (mazare, fasole verde, conopida, baby morcov)

1 cartof de marime medie

1 catel usturoi

2 crengute leustean

250-300 ml smantana pentru gatit 32% LaDorna

sare

1/2 lingurita boabe piper

Mod de preparare:

Sotare legume si afumatura

Pentru inceput am pus uleiul in oala in care voi gati ciorba.

L-am incins la foc mic, apoi am adaugat ceapa si am calit-o putin.

Am pus si scarita afumata si am continuat sa sotez.

Dupa aproximativ 2 minute am adaugat legumele rase (morcov si telina) si ardeiul gras tocat marunt.

Am continuat sa calesc la fic mic pana cand toatel legume s-au inmuiat putin.

Fierbere ciorba de legume cu afumatura si smantana

Am turnat apa si am lasat sa fiarba la foc mic-mediu in jur de 20-30 minute, avand grija sa iau spuma.

Cand carnea a fost aproape fiarta am adaugat legumele.

In acest moment am pus si sucul de lamaie, sare, piper, catelul de usturoi, apoi frunzele de  leustean.

Am continuat sa fierb inca 5 minute.

Adaugare smantana

Intr-un bol am amestecat smantana cu 3 polonice de zeama adaugate treptat.

Am oprit focul la ciorba cand carnea si legumele s-au fiert, apoi am adaugat smantana.

Servire ciorba de legume cu afumatura si smantana:

Am mancat imediat cu mare pofta! Arata tare bine si este foarte gustoasa!

Daca pui in farfurie cateva feliute de ardei iute ciorba va fi si mai gustoasa.

Este cea mai buna ciorba de legume cu afumatura si smantana.

Ma gasesti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *