Chiftelute umplute cu oua de prepelita
Chiftelute umplute cu oua
Chiftelute umplute cu oua de prepelita, ce te pot duce cu gandul la oua scotiene (scotch eggs), in varianta mica, apetisanta, aromata si foarte gustoasa.
Am pregatit aceste chiftelute special pentru cina pe care trebuia sa o luam zilele trecute cu prieteni dragi pe care ii vedem mai rar, caci stau la aproape 2.000 de km departare de noi.
Nu imi ajunge niciodata timpul petrecut cu ei, nu reusim niciodata sa povestim cate am vrea, caci timpul cumva parca se evapora repede.
Prea repede! Si, intre toate acestea trebuie sa verificam copilul daca stie raurile, judetele, si altele pentru teza pe care a dat-o azi la geografie. Dar, ieri am avut timp sa ne plimbam prin Cismigiu. Asta dupa ce am cautat 30 minute un loc de parcare.
Revin insa la chiftelutele cu oua de prepelita. Mi se par foarte simpatice si m-am bucurat ca nu ramas nimic din ce am gatit.
Nu le-am numit „oua scotiene” pentru ca am folosit faina pentru tapetare, iar reteta de oua pregatite in stil „scotch” se dau prin oua batute si se tavalesc in pesmet, asa cum aratat aici.
Poate o sa vi se para ciudat faptul ca am pus in carne apa minerala. Aceasta este cea care ajuta chiftelutele sa ramana fragede si suculente.
Condimentele folosite au un rol essential pentru gust si ar fi pacat sa le omotem. Daca nu avem in casa un astfel de condiment il putem prepara chiar noi, folosind tot ce am indicat mai jos.
Putem pregati o cantitate mai mare si o pastram inchisa ermetic intr-un borcan. Va garantez ca o sa puneti mereu in carne tocata cate putin din acest condiment.
Treceti dincolo de barierele obisnuintei, iesiti din tiparele zilnice si veti fi surprinsi placut de gusturi noi si arome seducatoare.
Gustoase, economice, chiftelutele sunt iubite la fel de mut de copii cat si de adulti si sunt binevenite la orice masa.
Cred ca nu exista popor pe mamapondul acesta care sa nu aiba o varianta de chiftelute.
Acum va las sa vedeti cat de usor se pregatesc.
INGREDIENTE:
(Pentru 16-18 buc)
16-18 oua de prepelita
600 g carne tocata amestec
60 g miez paine
1/2 legatura patrunjel
1 lingura apa minerala
1 ou mare
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita piper
2 catei usturoi pisati
1/2 ceapa medie
1/2 lingurita „7 condimente” (condiment libanez ce contine boia dulce, chimion macinat, coriandru, cuisoare, nucsoara, scortisoara si cardamom macinate)
150 g faina pentru tapetare
PREPARARE:
Amestecam carnea tocata cu 1 lingura apa minerala, patrunjelul tocat marunt si painea inmuiata si scursa de apa. Adaugam un ou, sare, piper, apoi ceapa tocata marunt, usturoiul pisat si condimentul libanez. Amestecam ingredientele pana se omogenizeaza compozitia.
Punem la fiert ouale de prepelita si le lasam 3 minute din momentul in care incepe apa sa clocoteasca. Nu sunt oua de consistenta tare, dar ele se vor gati si in timpul prajirii. Le scoatem, le scurgem apoi le curatam de coaja. Luam cate un ou si il imbracam cu carnea tocata.
Tavalim fiecare chifteluta prin faina, apoi le prajim in baie de ulei incins pana se rumenesc usor pe toate partile. Le scoatem si le lasam sa se raceasca pe un servetel de hartie ce va absorbi surplusul de ulei.
Le mancam imediat, dar sunt la fel de bune si a doua zi.
Bune! Chiar foarte bune, asa ca nu-mi ramane decat sa va doresc spor la pregatit chiftelute cu oua de prepelita!
Ma poti urmari si pe INSTAGRAM.
Pagina de Facebook este aici.
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.