Bilute din crema de branza pregatite de Camelia Juganaru autoarea blogului Gateste Usor– in cadrul proiectului Gatesc cu prietenii.
Sunt o sugestie de aperitive rapide ce pot sta pe orice masa festiva sau la evenimente importante din viata noastra. Se pregatesc foarte usor, avem nevoie de ingrediente putine, la indemana oricui.
Partea frumoasa a acestui aperitiv este ca putem realiza combinatia de branzeturi dupa propriul gust, dar avem nevoie de un interval mic de timp pentru a raci compozitia finala la frigider.
Culori frumoase, ingrediente placate, transforma aceste bilute dintr-o reteta banala intr-una frumoasa, placuta atat pentru vedere cat si pentru gust.
Am pregatit si eu chiar la inceputurile blogului niste bilute de branza (cheese truffles) pe care le-am imbracat cu sunca, somon, mac si boia dulce de ardei, asa ca daca vreti inca o sugestie de aranjament puteti sa urmariti si acea reteta.
In timp ce Camelia a pregatit aceste bilute simpatice eu am facut lalele din rosii umplute cu branza, ce vor fi postate in alta postare.
Pana atunci va las ingredientele si filmul in care noi am pregatit doua aperitive festive rapide cu branza
INGREDIENTE:
branza de vaci -500 g
crema de branza – 500 g
unt – 100 g
sare
Pentru decor:
merisoare uscate tocate
nuci tocate fin
patrunjel verde tocat
sticks-uri
Ceapa verde pentru fundite
PREPARARE:
Incepem prin pregatirea decorului: Tocam patrunjelul verde, maruntim nuca cat mai fin, apoi merisoarele.
Amestecam toate ingredientele (branza vaci, crema branza, unt si sare) pana se omogenizeaza si le lasam la rece 15-30 minute, apoi le modelam in forma de bilute si le acoperim cu decorurile pregatite.
Le aranjam pe un platou si le putem pastra la rece cateva ore inainte de a fi mancate.
Ep. 25 Gatesc cu prietenii – 2 aperitive festive cu branza- impreuna cu Camelia Juganaru
Ep. 25 Gatesc cu prietenii – 2 aperitive festive cu branza- impreuna cu Camelia Juganaru – Gateste Usor.ro
Publicată de divainbucatarie.ro pe 28 Martie 2018
Daca le pregatiti va invit sa imi trimiteti o poza. O voi publica cu mare drag.
Daca distribuiti reteta va multumesc anticipat.
Ma gasiti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Daca v-a placut reteta va invit sa ma urmariti pe canalul de YouTube.
Comentarii
Unde sunt cantitatile?????
asa cum am spus in introducere: fiecare le face dupa propriul gust, dar am trecut special pentru dvs ce am folosit noi. 🙂
Multumesc.