RETETE RECENTE

LALELE DIN ROSII CU BRANZA

March 30, 2018 | CATEGORIA

Lalele din rosii umplute cu crema de branza reprezinta aperitivul acela special ce poate fi pregatit pentru o masa festiva. Lalele insemana primavera, asa ca este lesne de inteles ca aperitivul acesta se potriveste perfect pentru Sarbatorile Pascale. Fie ca alegem sa il avem pe masa la micul dejun, fie ca il punem ca aperitiv la pranz, eu cred ca va succes in orice moment alegem sa il servim. Un buchet de lalele arata frumos pe orice masa, sunt flori de sezon, asa ca le putem aduce si pe masa pe post de aperitiv. In fond sunt doar rosii umplute, dar decorate frumos.

Este importanta prezentarea frumoasa a mesei de Pasti, iar la acest lucru vor contribui si lalele mele umplute cu crema de branza. Le-am vazut de cativa ani pe Pinterest si mi-am spus ca este momentul sa le pregatesc in proiectul Gatesc cu prietenii, unde am avut-o invitata pe Camelia Juganaru (Gateste Usor.ro), ea alegand sa realizeze bilute din crema de branza imbricate festiv cu merisoare, nuci sau patrunjel.

Cu totii asteptam cu mare nerabdare vara pentru salatele de rosii branza, deliciul serilor de vara. Pana vine acel moment ne bucuram de aperitivul acesta frumos si gustos. Si un mic secret: lasam rosiile din supermarket intr-un cos in bucatarie cateva zile. NU le tinem in frigider! Vor fi o idee mai gustoase. In privinta dietei nu imi fac griji prea mari, caci branza in aceasta combinatie nu este in cantitate mare, rosia fiind de departe cea care domina.

Aperitivele cu branza sunt la mare cautare in perioada Sarbatorilor Pascale, asa ca reteta aceasta o sa fie cu siguranta una din cele mai apreciate, pentru ca se pregateste foarte usor, rapid, chiar si un copil ar putea face lalele din rosii umplute cu branza.

Eu le voi avea anul acesta in meniul de Pasti. Sper ca o sa inspire si pe voi.

Iata cat de usor se pregatesc:

INGREDIENTE:

10-12 rosii tip prunisoara (roma sau rosii mai mici lunguiete)

100 g telemea rasa fin

100 g branza vaci

100 g smantana grasa

1/4 legatura marar

sare

piper

PREPARARE:

Intr-un bol amestecam branzeturile cu sare, piper si marar tocat pana omogenizam compozitia.

Taiem rosiile in 4 (ca o cruce), fara sa le sectionam pana la capat. Cu un cutit mic desprindem mijlocul acesteia de marginile feliilor formate, apoi il scoatem si scurgem usor zeama din aceastea. Cu o lingurita sau un cutit umplem golul format si lipim “petalele” de lalea de branza.

 

Stergem marginile de branza, apoi le aranjam pe un platou cu ceapa verde ce va inlocui tulpina si frunzele florilor.

Daca vreti sa vedeti cum le-am facut in live-ul de pe facebook, va invit sa urmariti filmul aici:

Ep. 25 Gatesc cu prietenii – 2 aperitive festive cu branza- impreuna cu Camelia Juganaru

Ep. 25 Gatesc cu prietenii – 2 aperitive festive cu branza- impreuna cu Camelia Juganaru – Gateste Usor.ro

Publicată de divainbucatarie.ro pe 28 Martie 2018

 

 

Iata cat de frumos le-a prezentata Sanda Suciu:

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *