Lalele din rosii cu branza

30 martie 2018Diva in Bucatarie

Lalele din rosii cu branza. Este importanta prezentarea frumoasa a mesei de Pasti, iar la acest lucru vor contribui si lalele mele umplute cu crema de branza.

 

Lalele din rosii cu branza. Lalele din rosii umplute cu crema de branza. Reteta de aperitiv rece simplu si rapid din rosii umplute cu branza – aperitiv special ce poate fi pregatit pentru o masa festiva sau pur si simplu pentru o gustare / mic dejun in familie.

Lalele insemana primavara, asa ca este lesne de inteles ca aperitivul acesta se potriveste perfect pentru Sarbatorile Pascale. Fie ca alegem sa il avem pe masa la micul dejun, fie ca il punem ca aperitiv la pranz, eu cred ca va succes in orice moment alegem sa il servim. Un buchet de lalele arata frumos pe orice masa, sunt flori de sezon, asa ca le putem aduce si pe masa pe post de aperitiv. In fond sunt doar rosii umplute, dar decorate frumos.

Este importanta prezentarea frumoasa a mesei de Pasti, iar la acest lucru vor contribui si lalele mele umplute cu crema de branza.

Le-am vazut de cativa ani pe Pinterest si mi-am spus ca este momentul sa le pregatesc in proiectul Gatesc cu prietenii, unde am avut-o invitata pe Camelia Juganaru (Gateste Usor.ro), ea alegand sa realizeze bilute din crema de branza imbricate festiv cu merisoare, nuci sau patrunjel.

Cu totii asteptam cu mare nerabdare vara pentru salatele de rosii branza, deliciul serilor de vara. Pana vine acel moment ne bucuram de aperitivul acesta frumos si gustos: lalele din rosii umplute cu crema de branza.

Si un mic secret: lasam rosiile din supermarket intr-un cos in bucatarie cateva zile. NU le tinem in frigider! Vor fi o idee mai gustoase. In privinta dietei nu imi fac griji prea mari, caci branza in aceasta combinatie nu este in cantitate mare, rosia fiind de departe cea care domina.

Aperitivele cu branza sunt la mare cautare in perioada Sarbatorilor Pascale, asa ca reteta aceasta o sa fie cu siguranta una din cele mai apreciate, pentru ca se pregateste foarte usor, rapid, chiar si un copil ar putea face lalele din rosii umplute cu branza.

 

Eu le voi avea anul acesta in meniul de Pasti, dar le puteti pregati toata vara pe post de mic dejun sau gustare. Sper ca o sa inspire si pe voi.

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru lalele din rosii cu crema de branza:

Ingrediente lalele din rosii cu branza:

10-12 rosii tip prunisoara (roma sau rosii mai mici lunguiete)

100 g telemea rasa fin

100 g branza vaci

100 g smantana grasa

1/4 legatura marar

sare

piper

Mod de preparare lalele din rosii cu branza:

Intr-un bol amestecam branzeturile cu sare, piper si marar tocat pana omogenizam compozitia.

Taiem rosiile in 4 (ca o cruce), fara sa le sectionam pana la capat. Cu un cutit mic desprindem mijlocul acesteia de marginile feliilor formate, apoi il scoatem si scurgem usor zeama din aceastea. Cu o lingurita sau un cutit umplem golul format si lipim „petalele” de lalea de branza.

Stergem marginile de branza, apoi le aranjam pe un platou cu ceapa verde ce va inlocui tulpina si frunzele florilor.

Daca vreti sa vedeti cum le-am facut in live-ul de pe facebook, va invit sa urmariti filmul aici:

https://www.facebook.com/divainbucatarie.ro/videos/1634976969905258/

 

 

Iata cat de frumos le-a prezentata Sanda Suciu:

Te invit sa ma urmaresti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook o gasesti daca apesi aici.

Pentru mai multe retete in format video te poti abona la canalul de YouTube.

 

 

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *