Prajitura cu lamaie si afine
Prajitura cu lamaie si afine
. Prajitura cu lamaie si afine. reteta prajitura cu lamaie si afine. Prajitura cu lamaie si afine diva in bucatarie

Despre uleiuri esentiale
Uleiurile esentiale pot ajuta impotriva virusilor, bacteriilor, ciupercilor, ajuntand organismul sa isi creasca imunitatea. Acestea sunt foarte concentrate si sunt pure (nu contin compusi artificiali, arome, aditivi). Iubesc deserturile cu lamaie, asa ca am vrut sa testez acest neaparat acest ulei. M-am documentat si am ramas placut surprinsa cand am descoperit ca acesta are o multime de beneficii daca este consumat ca atare: de la sanatatea cavitatii bucale, ajuta digestia, este remediu in caz de colici, esteun bun calmant, antiseptic si este bun chiar si pentru piele. Ne ajuta sa slabim. Lamaia este foarte indicata in general pentru a elimina toxinele din corp, intareste sistemul imunitar, reduce colesterolul din sange. Ei bine, iata ca acest ulei essential de la doTerra este bun nu doar pentru aromaterapie, cat si pentru consum. Trecem peste partea de sanatate si ajungem la cea culinara. Cateva picaturi vor inlocui esentele pentru prajituri, fiind foarte concentrat, cu aroma revigoranta si proaspata. Il putem folosi chiar si in sosuri pentru peste si fructe de mare sau in dressinguri pentru salate.
INGREDIENTE:
(blat 30*25) 6 oua 1 varf cutit sare 200 g zahar 300 g faina 180 g unt topit 5 g praf de copt 1/2 lingurita coaja lime 120-150 g afine 6-8 picaturi ulei esential de lamaie / 6 picaturi esenta naturala de lamaieCum se face reteta de prajitura cu lamaie si afine:
Mixam ouale cu un varf cutit de sare timp de 5 minute, apoi adaugam treptat zaharul si continuam sa mixam 8-10 minute. Adaugam jumatate din cantitatea de unt si amestecam foarte usor, cu o spatula.
Amestecam faina cu praf de copt, incorporam jumatate din cantitate in compozitia de oua, apoi restul de ulei si la final faina. Amestecam lejer, dupa fiecare ingredient in parte, fara sa fie nevoie sa omogenizam. Radem putina coaja de lamaie verde direct in bol. 
Adaugam uleiul essential de lamaie si amestecam usor pana omogenizam compozitia. O turnam in tava tapetata cu hartie de copt. Presaram afine peste aluat, apoi coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C. 
Dupa 20-30 minute (in functie de puterea cuptorului), cand trece testul cu scobitoarea, o scoatem si o lasam sa se raceasca pe un gratar. O mancam simpla, dar putem sa o tapetam cu zahar pudra.
Daca incercati prajitura nu uitati sa imi trimiteti poza. Si nu uitati sa o distribuiti. Si acum va doresc spor la prajiturit! 


















