Dorada cu piure picant de morcovi
Dorada cu piure picant de morcovi. Pentru a monta farfuria punem piureul picant de morcovi, bucata de peste peste aceasta si la final pesto de coriandru.
Dorada cu piure picant de morcovi si pesto de coriandru (poate fi inlocuit de patrunjel) este propunerea mea pentru zilele in care doriti sa mancati un peste bun, insotit de o garnitura delicioasa si frumos colorata. Un topping cu pesto din coriandru va completa perfect aceasta combinatie, rezultatul final fiind o surpriza foarte placuta pentru papile noastre gustative.
INGREDIENTE:
3 buc. dorada
ulei pentru prajit
750 g morcovi
1 lingurita ghimbir ras
3 catei usturoi pisati
1 legatura coriandru / patrunjel
2 linguri seminte pin
150 ml ulei de masline
1 lingura parmezan ras fin – optional
1 lingurita suc lamaie
sare
piper
PREPARARE:
Punem frunzele de coriandru, semintele de pin, un catel de usturoi, parmezanul ras, sucul de lamaie si uleiul de masline in mixerul vertical si pasam pana obtinem o compozitie cremoasa. Curatam morcovii, ii taiem in jumatate daca sunt grosi si ii fierbem pana devin moi.
In acest timp curatam dorada foarte bine la interior si exterior, apoi filetam pestele si il asezonam cu sare si piper. Prajim pestele (timp de 3 minute pe ambele parti) doar in momentul in care pregatim pireul de morcovi.
Calim intr-o lingura ulei ghimbirul si 2 catei de usturoi pisati. Pasam morcovii fierti, adaugam ghimbirul calit cu usturoi, sare si piper si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.
Pentru a monta farfuria punem piureul picant de morcovi, bucata de peste peste aceasta si la final pesto de coriandru.
Daca aveti musafiri la masa, nu va grabiti sa spalati vasele. 🙂 Pur va indeparta foarte usor crusta intarita lasata de pesto si pireul de morvi ce s-a intarit. Atat de usor, incat o sa devina cel mai bun prieten al vostru.
Pofta buna!
Nu uitati sa imi trimiteti poze daca incercati reteta. Le voi publica cu drag.
O surpriza totala! Nota 10!