Ciorba ungureasca de porc cu hrean – torma

13 decembrie 2016Diva in Bucatarie

Ciorba ungureasca de porc cu hrean – torma. Aceasta reteta se pregateste in mod special cand se taie porcul, dar si in orice alta perioada a iernii in zona Covasna-Harghita. Daca va place hreanul merita sa o incercati.

Aceasta reteta se pregateste in mod special cand se taie porcul, dar si in orice alta perioada a iernii in zona Covasna-Harghita. Daca va place hreanul merita sa o incercati.

INGREDIENTE:

aprox. 1 kg morcovi rasi fin

2 buc. ceapa

2 -3 kg carne porc

1 bucata creier porc

1 cana 250 ml umpluta cu hrean ras sau mai mult

2-3 l zeama de varza murata

sare

piper

PREPARARE:

Calim morcovul ras in suc propriu, adaugam carnea si lasam la foc mic pana cand carnea isi schimba culoarea, apoi acoperim cu apa doar pana la nivelul carnii si adaugam ceapa intreaga. Lasam sa fiarba la foc mic pana cand carnea este fiarta.

ciorba-ungureasca-de-porc-cu-hrean-torma-1aciorba-ungureasca-de-porc-cu-hrean-torma-2

Adaugam creierul de porc, apoi turnam 2 l zeama de varza. La sfarsit punem hreanul ras, amestecam si lasam sa fiarba inca 10-15 minute. In acest timp gustam si adaugam daca este nevoie sare, zeama de varza sau hrean.

ciorba-ungureasca-de-porc-cu-hrean-torma-3ciorba-ungureasca-de-porc-de-porc-cu-hrean-4

Foarte simplu de pregatit si foarte gustoasa.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *