Ciorba ungureasca de porc cu hrean – Torma
Ciorba ungureasca de porc cu hrean

Aceasta reteta se pregateste in mod special cand se taie porcul, dar si in orice alta perioada a iernii in zona Covasna-Harghita. Daca va place hreanul merita sa o incercati.
INGREDIENTE:
aprox. 1 kg morcovi rasi fin
2 buc. ceapa
2 -3 kg carne porc
1 bucata creier porc
1 cana 250 ml umpluta cu hrean ras sau mai mult
2-3 l zeama de varza murata
sare
piper
PREPARARE:
Calim morcovul ras in suc propriu, adaugam carnea si lasam la foc mic pana cand carnea isi schimba culoarea, apoi acoperim cu apa doar pana la nivelul carnii si adaugam ceapa intreaga. Lasam sa fiarba la foc mic pana cand carnea este fiarta.
Adaugam creierul de porc, apoi turnam 2 l zeama de varza. La sfarsit punem hreanul ras, amestecam si lasam sa fiarba inca 10-15 minute. In acest timp gustam si adaugam daca este nevoie sare, zeama de varza sau hrean.
Foarte simplu de pregatit si foarte gustoasa.
Pofta buna!
Va invit sa va abonati la canalul meu de youtube