Salata de ton cu orez si ardei

28 noiembrie 2016Diva in Bucatarie

Salata de ton cu orez si ardei.

Vi se intampla sa nu stiti ce sa pregatiti bun pentru pachetelul de la birou?  Vreti sa evitati sandwich-urile, pizza sau alte alimente de tip fast-food? Cred ca o salata poate asigura o masa sanatoasa, echilibrata, satioasa si nu ingrasa. Tonul RIO Mare in suc propriu a fost alegerea mea pentru o salata cu ardei si orez basmati si salbatic. Ideea mea de salata a fost pe gustul prietenelor mele ce au plecat si ele a doua zi cu un astfel de pachetel in geanta.

INGREDIENTE:

160 g ton RIO Mare in suc natur

2 linguri ulei pentru calit

1 ceapa foarte mica

70 g orez basmati si salbatic

250 ml apa calda

1 lingurita rasa unt

sare

piper

1/2 lingurita praf de curry

1/2 legatura patrunjel

1/2 ardei gras rosu

1/2 ardei gras verde

50 g castravete

40 ml ulei masline

25 ml suc de lamaie

PREPARARE:

Calim ceapa in uleiul incins pana devine sticloasa. Adaugam orezul si il calim in jur de 1 minut, apoi adaugam treptat apa calda, doar cand este absorbita cea turnata anterior. La final orezul trebuie sa fie fiert, dar al-dente. Punem 1 lingurita de unt, sare, piper si praf de curry, amestecam si acoperim cu un capac.

salata-de-ton-cu-orez-si-ardei-1salata-de-ton-cu-orez-si-ardei-2

Cat timp se raceste orezul tocam ardeii, castravetii si patrunjelul. O parte din patrunjel o incorporam in orez si amestecam. Punem orezul in borcan, apoi aranjam un strat de ton scurs de sucul din conserva. Peste acestea asezam ardeii amestecati cu castravete si patrunjel. La final turnam un dressing din ulei, suc de lamaie, sare si piper.

salata-de-ton-cu-orez-si-ardei-3salata-de-ton-cu-orez-si-ardei-4

Sigilam borcanul si pachetelul este gata! RIO Mare – adevaratul gust italian ma ajuta mereu cand am nevoie de salate cu peste. Nu imi lipsesc niciodata din casa conservele de ton. Anul acesta am descoperit salata Rio Mare cu amestec mexican si salata cu 5 cereale, amandoua foarte gustoase si satioase. Cand nu avem timp de nimic, nici macar de salata pe care v-am propus-o aici, incercatile pe acestea – sunt o solutie buna pentru un pranz rapid la birou.

salata-de-ton-cu-orez-si-ardei-b

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Super idee, Cris! Avand in vedere ca postul acesta are multe dezlegari la peste, reteta este perfecta! O voi impartasi colegilor 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *