Salata ruseasca vegana

14 noiembrie 2015Diva in Bucatarie

Salată rusească vegană cremoasă, perfectă pentru post. Legume fragede, maioneză vegetală și gust bun.

Salata ruseasca vegana, gustoasa si usor de pregatit

Salata ruseasca vegana este un preparat minunat pentru cei care cauta o mancare de post gustoasa, satioasa si plina de prospetime. Aceasta varianta reinterpretata a retetei clasice pastreaza tot ceea ce iti place la salata ruseasca traditionala, dar inlocuieste ingredientele de origine animala cu alternative vegane prietenoase cu stilul tau de viata. Fiecare lingura ofera acel gust familiar, placut si catifelat, datorita legumelor fierte si maionezei vegane, pregatita dupa retetele simple si testate de pe Diva in Bucatarie.

Legumele fierte — cartofi, morcovi, telina — sunt cele care dau salatei consistenta, in timp ce mazarea aduce un plus de prospetime, iar castravetii murati ofera o nota usor acrisoara, foarte potrivita. Totul este legat cu o maioneza vegana cremoasa, care transforma preparatul intr-un fel satios si echilibrat, perfect pentru orice ocazie: sarbatori, mese in familie, picnicuri, pachetelul pentru serviciu sau un pranz rapid in timpul postului.

De ce merita sa incerci salata ruseasca vegana

Un preparat nutritiv si usor de adaptat

Salata ruseasca vegana nu este doar delicioasa, ci si o optiune nutritiva si versatila. Fiecare ingredient vegetal contribuie la textura finala, iar tu o poti ajusta cu usurinta in functie de preferinte. Poti adauga verdeata proaspata, mai multi castraveti murati pentru un gust mai intens sau chiar un alt tip de maioneza vegetala, daca iti place o anumita aroma. Pregatirea este simpla si rapida, ceea ce o face potrivita chiar si atunci cand nu ai mult timp la dispozitie.

Ideala pentru post si pentru alimentatia vegana

Aceasta reteta este perfecta pentru perioadele de post, dar si pentru cei care prefera un stil de viata vegan. Nu contine lactate, oua sau alte ingrediente de origine animala, dar se bucura totusi de o textura catifelata si de un gust echilibrat. De aceea, poate fi un preparat excelent in meniul zilnic sau in meniurile speciale de sarbatori.

Inspiratie din alte retete de pe Diva in Bucatarie

Daca iti plac retetele simple, gustoase si vegane, ai la dispozitie multe idei pe site:

INGREDIENTE:

5 cartofi de marime medie fierti in coaja
6 morcovi fierti
1 felie telina fiarta
150 g mazare congelata/conserva
4-5 castraveti murati
3-4 linguri maioneza vegana din lapte de soia
sare
piper proaspat macinat

Pentru decor:

2-3 linguri maioneza vegana
cubulete din legume fierte folosite in salata sau castraveti murati.

Cum pregatesti pas cu pas salata ruseasca vegana

Fierberea legumelor in mod corect

Incepe prin a spala foarte bine cartofii, morcovii si telina. Cartofii se fierb intregi, in coaja, pentru a-si pastra textura si aroma, iar morcovii si telina pot fi taiate in bucati mai mari. Pune legumele intr-o oala cu apa si un praf de sare si fierbe-le pana cand sunt fragede. Cartofii fierti in coaja vor ramane mai fermi si vor fi mai usor de curatat si taiat dupa ce s-au racit. Dupa ce sunt gata, scurge legumele si lasa-le sa se raceasca complet.

Taierea si combinarea ingredientelor

Dupa ce legumele s-au racit, curata cartofii de coaja si taie-i impreuna cu morcovii si telina in cubulete mici, egale. Pune-le intr-un bol mare si adauga mazarea fiarta si scursa. Castravetii murati se taie si ei in cubulete mici si se adauga peste celelalte legume. Amesteca delicat cu o spatula pentru a pastra cuburile intacte si pentru a uniformiza distributia ingredientelor.

Adaugarea maionezei vegane si asezonarea

Prepara maioneza vegana sau foloseste una gata facuta, apoi adaug-o treptat peste legume, amestecand usor. Gusta si potriveste sare, piper si, daca doresti, putina zeama de lamaie pentru un plus de prospetime. Textura trebuie sa fie cremoasa, dar legumele sa ramana vizibile si ferme.

cartofi-fierti-asalata-ruseasca-vegana-a

Repausul la frigider – cheia gustului

Acopera bolul cu folie sau capac si lasa salata la frigider cel putin o ora inainte de servire. Aromele se vor intrepatrunde, iar gustul va fi mai intens si mai echilibrat. Salata ruseasca vegana este astfel pregatita sa fie savurata ca aperitiv, garnitura sau fel principal in zilele de post.

Punem toate ingredientele intr-un bol, adaugam sare, piper si maioneza, apoi amestecam pana se omogenizeaza.

Muta salata intr-un castron sau pe un platou si o decorezi dupa inspiratie.

Pofta buna!

Te invit sa ma urmaresti si pe canalul de YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel ca sa fii notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *