Salata ruseasca vegana
Salata ruseasca

Salata ruseasca vegana, reteta de post gustoasa si satioasa
Salata ruseasca vegana este o reteta perfecta pentru perioada postului, dar si pentru cei care au un regim alimentar vegan.
INGREDIENTE:
5 cartofi de marime medie fierti in coaja
6 morcovi fierti
1 felie telina fiarta
150 g mazare congelata/conserva
4-5 castraveti murati
3-4 linguri maioneza vegana din lapte de soia
sare
piper proaspat macinat
Pentru decor:
2-3 linguri maioneza vegana
cubulete din legume fierte folosite in salata sau castraveti murati.
PREPARARE:
Fierbem cartofii in coaja pana putem sa ii intepam usor cu furculita, apoi ii curatam de coaja. Separat fierbem morcovii spalati si curatati si felia de telina, iar mazarea congelata o fierbem in alt vas pentru 3 minute, apoi o scurgem. Curatam cartofii de coaja dupa ce s-au fiert, tocam morcovii, telina si castravetii murati.
Punem toate ingredientele intr-un bol, adaugam sare, piper si maioneza, apoi amestecam pana se omogenizeaza.
Mutam salata intr-un castron sau pe un platou si o decoram dupa inspiratie.
Pofta buna!
Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.
Am facut de cateva ori, imi iese perfect de fiecare data-si maioneza-, multumesc pentru reteta!