Fursecuri cu unt si vanilie

9 octombrie 2015Diva in Bucatarie

Fursecuri cu unt si vanilie. Reteta de fursecuri cu unt si vanilie. Cum faci fursecuri cu unt si vanilie. Fursecuri fragede cu unt

fursecuri-cu-unt-si-vanilie

Fursecuri cu unt si vanilie – un deliciu simplu si rafinat

Fursecurile cu unt si vanilie sunt un exemplu perfect de desert clasic, elegant si foarte usor de preparat. Cu doar cateva ingrediente simple — unt, zahar, ou, vanilie si faina — obtii biscuiti fragezi, cu o aroma bogata de vanilie si o textura care se topeste in gura. Aceasta reteta este versatila: poti modela aluatul nu doar sub forma de rondele, asa cum este sugerat initial, ci si in inimioare, cerculete sau forme tematice – o optiune deosebita pentru ocazii festive, zile de nastere sau Craciun.

Faptul ca fursecurile se prepara rapid si simplu le transforma intr-o alegere ideala pentru momente cand vrei sa aduci ceva dulce la pachet, sa pregatesti o gustare pentru copii sau sa te rasfeti alaturi de o cana de ceai intr-o dimineata racoroasa.

Mai mult, aceasta nu este doar o reteta de baza: ea poate fi adaptata cu usurinta. De exemplu, se poate incorpora cacao pentru a obtine versiuni de fursecuri de ciocolata — adaugand pudra neagra de cacao si, eventual, un strop de esenta de rom pentru profunzime aromica.

Sfaturi de gatit pentru reusita perfecta

Alegerea ingredientelor si tehnica

  1. Unt de calitate
    Foloseste unt moale, la temperatura camerei — acest lucru ajuta la obtinerea unei consistente cremoase cand il mixezi cu zaharul. Daca untul este prea rece, va fi dificil sa-l incorporezi, iar daca este prea moale, aluatul poate deveni prea dens.
  2. Vanilie intensa
    Reteta originala propune atat extract de vanilie, cat si pasta de vanilie. Aceasta combinatie adauga profunzime si rafinament gustului, dar daca nu ai pasta de vanilie, poti folosi doar extract sau esenta de vanilie (sau chiar semintele dintr-o pastaie) — important este sa fii atent la dozaj pentru a nu coplesi gustul.

fursecuri cu unt si vanilie

Mixare corecta
– Mixeaza untul si zaharul pana devin pufoase, apoi adauga vanilia si oul.

Coacere
– Nu coace prea mult, sa nu le usuci. Chiar daca fursecurile par moi la scoatere, nu te alarma — ele se vor intari pe masura ce se racesc.

Sfaturi pentru pastrare: Cum sa le pastrezi fragede si aromate

Recipient ermetic

Dupa ce fursecurile s-au racit complet, depoziteaza-le intr-un recipient ermetic la temperatura camerei.

Congelare pentru depozitare pe termen lung

Daca vrei sa pastrezi fursecurile mai mult timp, poti congela fursecurile complet racite. Inveleste-le individual sau pune-le in straturi separate cu hartie de copt intre ele

Daca apesi aicigasiesti o colectie uriasa de deserturi pregatita de-a lungul timpului special pentr a-l astepta pe Mos Nicolae, iar aicilas link catre toate retetele de fursecuri. Daca vreti sa vedeti si retele de biscuit pregatite de mine, linkul este aici. 

Reteta de fursecuri cu unt si vanilie cred ca o folosesc multe gospodine. Aceasta poate fi modificata, colorand biscuitii cu cacao, asa ca veti putea folosi 180 g faina si 15-20 g pudra neagra de cacao.

Pentru biscuitii cu cacao as folosi si cateva picaturi esenta de rom.

fursecuri-cu-unt-si-vanilie

Acum va las lista de ingrediente si modul de preparare pentru fursecuri cu unt si vanilie, caci eu ma apuc sa pregatesc si cateva nuci umplute cu crema.

INGREDIENTE:

(aprox. 40 buc.)

100 g unt

100 g zahar

1 lingurita extract de vanilie

1/2 lingurita pasta de vanilie

1 ou

200 g faina

1 lingurita rasa praf de copt

1/2 lingurita coaja rasa fin de lamaie sau portocala

Decor optional:

100 g ciocolata cu lapte

ornamente colorate

Mod de preparare: Fursecuri cu unt și vanilie

Pasul 1: Prepararea aluatului

Începem prin a mixa untul cu zahărul până obținem o compoziție cremoasă.
Adăugăm apoi extractul și pasta de vanilie și continuăm să mixăm până la omogenizare.

fursecuri-cu-unt-si-vanilie-1fursecuri-cu-unt-si-vanilie-2

Pasul 2: Incorporarea oului

Adaugam oul in compozitia de unt si vanilie si mixam bine, astfel incat sa se incorporeze complet.

fursecuri-cu-unt-si-vanilie-3fursecuri-cu-unt-si-vanilie-4

Pasul 3: Adaugarea ingredientelor uscate

Intr-un bol separat, amestecam faina cu praful de copt.
Adaugam treptat acest amestec in compozitia umeda, mixand la viteza mica, pentru a obtine un aluat omogen si moale.

Pasul 4: Formarea fursecurilor

Punem aluatul intr-un posh (sau pos de patiserie) si modelam fursecurile sub forma de cerculete cu diametrul de aproximativ 5 cm.
Aceasta metoda permite fursecurilor sa aiba dimensiuni uniforme si margini netede.

fursecuri-cu-unt-si-vanilie-5fursecuri-cu-unt-si-vanilie-6

Pasul 5: Coacerea fursecurilor

Coacem fursecurile in cuptorul preincalzit la 180°C, timp de 9–10 minute.
Chiar daca fursecurile sunt moi la scoatere, nu va alarmati — ele se vor intari pe masura ce se racesc.

Pasul 6: Racirea si decorarea

Lasam fursecurile sa se raceasca pe un gratar.
Optional, putem sa le decoram cu ciocolata topita la bain-marie si ornamente colorate, dupa preferinta.

 

fursecuri-cu-unt-si-vanilie-a

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

23 de răspunsuri

  1. Cum adică pasta de vanilie și extract? Pe piața se găsește doar esență și baton, n-am văzut nicăieri pasta de vanilie, nici nu știu Cum arata ambalajul ?

  2. MI NU NA TEEE!!! De cand am descoperit rețeta, băiețelul ma pune sa-i fac mereu!! Multumim!! 🤗🤗 De fapt, au devenit dulcele preferat al întregii familii! 🥰🙈

Răspunde-i lui ValeriaAnulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *