Biscuiti arici
Biscuiti arici

Biscuiti arici, haiosi si deliciciosi
Biscuitii arici sunt tare simpatici.
O petrecere pentru copii fara biscuiti este de neimaginat. Ii pregatim si ii adaptam in functie de sezon si de preferinte. Toamna mi se pare ca biscuitii „arici” sunt foarte potriviti si cred ca vor avea succes printre cei mici.
Copilul meu este inca o sursa buna de inspiratie pentru tot ceea ce postez pe blog, asa ca ideea acestor biscuiti mi-a fost sugerata de el.
Am povestit despre toamna, animale si atunci cand am ajuns la arici m-a intrebat daca eu am pregatity vreodata astfel de biscuiti. A vazut la un moment dat o poza pe net. Asta am facut si eu. Am cautat o poza sa ma inspire, asa ca rezultatul sper ca este cat de cat apropiat de ceea ce am vrut sa fac.
Copilului meu i-au placut. La fel si vecinilor. 🙂
Cred ca atunci cand facem ceva cu drag pentru familie, cand punem toata dragostea intr-o bucata de aluat, nu are cum sa nu iasa ceva bun.

La un moment dat au fost la moda torturile si prajiturelele in forma de arici.
Dar putem pregati si decoruri din fructe. Niste pere in care infigem scobitori cu boabe de struguri. Le-a pregatit Lilou Intr-un live pe facebook.
Mai multe retete de biscuiti pregatite de mine gasiti in aceasta postare. Veti gasi biscuiti bufnita – de 2 feluri, Biscuiti in forma de miel, paianjen, cu ciocolate, levantica, portocale… Eu va propun sa va inspirati de acolo, veti face niste sufletele tare fericite.
INGREDIENTE:
100 g unt
100 g zahar
1 plic zahar vanilat
2 oua mari
40 g sirop de artar
1 lingurita extract de vanilie
250-270 g faina
1 lingurita praf de copt + 1 varf cutit bicarbonat de sodiu
1 praf de sare
Pentru decor:
120 g ciocolata cu lapte
ornamente de ciocolata
Mod de preparare biscuiti arici:
Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt, bicarbonat si sare. Separat, mixam untul cu zaharul tos si cel vanilat, extractul de vanilie, apoi adaugam ouale unul cate unul si siropul de artar.
Incorporam faina si amestecam pana aluatul devine neted si nu se lipeste. Il infasuram in folie alimentara si il dam la frigider pentru o ora. Dupa acest interval luam aproximativ o lingurita din aluat si o modelam in forma de bile. Strangem usor intre degete o parte din bila si o aplatizam cu degetul treptat pentru a realiza „botul”ariciului.
Coacem biscuitii in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 10 minute, apoi ii lasam sa se raceasca pe un gratar. Decoram partea bombata a biscuitelui cu ciocolata topita la baine marie si ornamente de ciocolata. Desenam ochii si botul aricilor cu ciocolata topita.
Putem sa le cerem copiilor sa ne ajute la decorat, o sa fie foarte distractiv!
Spor la pregatit biscuiti arici!
Excelent si foarte ușor de făcut
Multumesc, chiar se pregatesc usor!