Obatzda
Obatzda. Obatzda este o delicatesa din zona Bavariei ce are in compozitie branza moale si unt, asezonata cu ceapa, boia sau chimen.
Obatzda este o delicatesa din zona Bavariei ce are in compozitie branza moale si unt, asezonata cu ceapa, boia sau chimen.
Crema de branza bavareza este un aperitiv grozav de gustos ce poate fi mancat alaturi de celebrii covrigi bavarezei – pretzel, cu grisine sau paine. Berea langa aceasta ar fi o idee foarte buna. Cand am gustat obatzda la ea acasa, Valti si Paunita ne-au pus si un pahar de bere. Am mancat-o apoi si la beraria de langa casa lor. Este delicioasa. Se gaseste si gata pregatita, in supermarketuri, dar nu vad de ce as cumpara daca o pot face eu foarte bine. Si va recomand sa o incercati si voi. Cand vin prietenii in vizita si pregatiti un platou simplu de aperitive, caci urmeaza o seara de filme sau pur si simplu stati la povesti, langa o halba de bere, cu crema aceasta de branza ii veti impresiona in mod sigur. Pregatiti eventual o cantitate dubla. In 5 minute este gata aranjata in castronel.
Obatzda este putin picanta, dar acesta este farmecul ei. Am mancat-o si in berariile din Bucuresti, dar mie mi-a iesit mult mai buna decat a lor. As spune ca avea gustul celei pe care am mancat-o acasa la ea.
Pentru a face acasa obatzda avem nevoie de branzeturi tip Camembert sau Brie (cu mucegai alb), ceapa, unt, bere, boia si pentru decor arpagic/chives.
Retetea aceasta era in plan de mult timp, dar proiectul propus de Oana de la Savori Urbane – The Food Connection– mi-a grabit planurile. Luna aceasta avem retete germane, iar Andie va fi gazda, intreaga colectie a celor 24 bloggeri implicati urmand a fi prezentata in data de 10 aprilie pe pagina ei. Sunt entuziasmata pentru ca in Germania ma simt ca acasa, o parte din cei mai buni prieteni ai nostri locuiesc acolo, nasul copilului meu, prietenii sotului din copilarie. Retetele mele vor avea multa implicare sentimentala. Tot ce am gatit din bucataria germana am gustat acolo, pot spune cu mana pe inima ca retetele sunt ca la mama lor acasa.
Iata de ce ingredienete aveti nevoie si modul de preparare pentru crema de branza Obatzda.
Daca va place sa gatiti va astept cu retetele si pozele voastre in grupul Gatesc cu Prietenii
INGREDIENTE:
200 g branza Camembert
100 g crema de branza
50 g unt moale
2 linguri bere
1 lingurita boia de ardei dulce sau picanta, dupa gust 😉
1 ceapa mare
sare
piper
arpagic pentru decor
PREPARARE:
Untul trebuie sa stea la temperatura camerei cu 30 minute inainte de a incepe pregatirea Obatzda.
Tocam ceapa foarte fin. Zdrobim branza cu o furculita si o amestecam cu crema de branza si untul sau le tocam cuburi mici.
Adaugam ceapa, boia de ardei dulce, sare, piper, 2 linguri bere si amesteam cu un mixer pana se omogenizeaza compozitia. O lasam la rece 30 minute, apoi presaram arpagic tocat marunt si putem manca.
Vedeti cat de simple se face?
Pofta buna!
Mai multe retete simple, rapide si usor de pregatit gasiti si pe canalul meu de You Tube. Va invit sa va abonati.
Ma gasiti si pe Instagram aici
Mai, Cristinica, ce-mi faci tu mie?!?!?! Uite acum mi-e pofta de obatzda 🙂 Arata delicios <3
Ce minunata este aceasta crema de branza! Mai ales cu Brezeln 😉
Mmmm, ce bunatate! Nu stiam ca branza Camembert poate si combinata in felul asta. Cu bere!? Nici nu m-as fi gandit. 🙂 Poti fi sigura ca o sa testez si eu reteta. E prea tentanta. 😉
Merci de idee si sper sa ne mai spui si alte retete nemtesti la fel de interesante 🙂
Foarte faina crema ta de branza.
Cred ca-i tare buna crema. N-am mancat niciodata..
Tu ai o mare experienta si talent deosebit sa alegi retete speciale. SI pt. aceasta te felicit. 🙂
Cel mai bine sa nu tocati branza prea fin. Sa ramana particole gen bob de orez, nu pastã.
cand este zdrobita cu furculita nu se face fina. Raman bulgarasi. 🙂
Hallo!
Apreciez retele tale, le maninci din ochi. Aseara am mincat la un resturant din apropiere de casa mea aceasta minunata crema Obatzda. Este aperitivul meu preferat, pe linga multe altele. Cautind reteta pe internet te-am descoperit si vreau sa o incerc. Spune-mi te rog ce este ” crema de brinza „( 100 g) pe care o adaugi in compozitie. Tschius.
Multumesc mult pentru aprecieri. Crema de branza poate fi Philadelphia, quark sau ceva din acest tip de branza moale. Tschius