fbpx

RETETE RECENTE

MUCENICI DE POST

March 8, 2015 | CATEGORIA

mucenici-de-post

mucenici-de-post-detaliu

Special pentru cei care tin post am pregatit acesti muceni pufosi, aromati si gustosi. Mai multe retete cu mucenici gasiti aici.

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

1,2 kg faina

200 g zahar

40 g drojdie proaspata

1 fiola esenta vanilie

1 lingura coaja rasa de portocale

150 g margarina

180 ml ulei

200 ml apa minerala

150 ml lapte de soia

Pentru sirop: 

1 l apa

10 linguri zahar

1 lingura coaja rasa portocala

Pentru topping:

200 g miere de albine

nuca macinata

zahar vanilat fin

sortisoara

PREPARARE:

Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea, zaharul si drojdia dospita in prealabil in apa minerala incalzita cu o lingura zahar si incepem sa framantam. Adaugam coaja rasa de portocala, laptele, esenta de vanilie, margarina si uleiul incalzit usor si framantam energic pana obtinem un aluat neted, elastic, care nu se lipeste de maini. Lasam aluatul sa creasca pana isi dubleaza volumul, apoi il framantam iar si il mai lasam inca 30 minute sa creasca.

mucenici-de-post-1

Rupem bucati din aluat, le rasucim intre palme pana obtinem snururi ce vor fi impletite simplu sau dublu in forma de 8. Le punem pe o tava tapetata cu hartie de copt.

mucenici-de-post-2

Coacem mucenicii in jur de 20 minute in cuptorul preincalzit la 180°C. Cat timp se coace prima serie pregatim siropul fierband toate ingredientele. Turnam sirop cald-fierbinte peste mucenicii scosi din cuptor, ii ungem cu miere, apoi presaram nuca, zahar vanilat si sortisoara.

mucenici-de-post-3

Pur si simplu deliciosi!

Alte dulciuri de post gasiti aici.

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *