O supa crema de broccoli cu spanac ne aduce un plus de vitamine si minerale in aceasta perioada, cand organismul nostru are nevoie de mai multi nutrienti pentru a face fata temperaturilor mai mici si a ne intari sistemul imunitar.
INGREDIENTE:
300 g broccoli
100 g spanac congelat
250 g cartofi
2 morcovi tineri
2 cepe medii
2 catei usturoi
2 linguri ulei
150 ml smantana groasa (poate fi si smantana vegetala)
1 litru apa/supa legume
sare
piper
PREPARARE:
Punem la fiert cartofii taiati cuburi mari cu morcovii si o ceapa intreaga. In acest timp punem la calit o ceapa tocata fin pana devine sticloasa, apoi adaugam usturoiul pisat. Cand s-au fiert cartofii ii scoatem si ii punem peste ceapa si usturoi la calit. Adaugam si spanacul dezgetat (daca are apa o scurgem), asezonam cu sare si piper si calim inca 2 minute.
In apa in care au fiert cartofii punem sa fiarba si broccoli rupt in buchetele pentru 5 minute, apoi il scoatem si il punem langa cartofi si spanac, impreuna cu 3 polonice din supa in care a fiert.
Fierbem totul inca 2 minute, apoi le luam de pe foc si le pasam. Pentru perioada postului ne oprim in acest moment din pregatirea supei, dar daca nu tinem post adaugam 150 ml smantana pentru gatit sau creme fraiche. Gustam si adaugam daca este nevoie sare.
Divina! Gustoasa, satioasa si sanatoasa!
Pofta buna!
Comentarii