Bomboane Raffaello din lapte condensat
Bomboane Raffaello din lapte condensat. Bomboane Raffaello. Reteta de bomboane Raffaello din lapte condensat. Bomboane Raffaello de casa.

Bomboane Raffaello din lapte condensat savuroase si usor de facut
Reteta de bomboane Raffaello de casa, cremoase si delicioase, este simpla, o poate pregati orice incepator in ale gatitului, cu ingrediente ce pot fi procurate usor. Nu necesita ingrediente complicate si nici tehnici speciale, asa ca le putem realiza impreuna cu cei mici pentru a ne distra impreuna. 🙂
Bomboane Raffaello pregatite in casa cu lapte condensat pot fi cel mai simplu si mai usor desert de pregatit. Fara pretentii, gustoase si spectaculoase prin prezentare, te cuceresc prin faptul ca din cateva miscari ai reusit sa realizezi aceste bomboane.
Eu le las mai mult timp in frigider, pentru ca compozitia sa se intareasca, dar pot fi pregatite si imediat.
Iubitorii deserturilor cu nuca de cocos vor adora reteta de bomboane Raffaello de casa. Copiii in mod special vor face un obicei in a va cere sa mai pregatiti inca o data aceasta reteta. Cand am pregatit prima oara aceasta reteta am ramas uimita de cat de usor se fac si mai ales de textura cremei care aduce foarte mult cu a bomboanelor din comert.
Alte retete:
Toate retetele de deserturi cu nuca de cocos le gasiti in aceasta postare.
Pastrarea lor, ar fi bine, sa se faca intr-o cutie etansa (pentru a nu absorbi alte misrosuri), in frigider.
Cu astfel de bomboane il veti putea astepta pe Mos Nicolae. Fulgii de cocos sugereaza zapada asternuta in timp ce acesta trece pe ghetute si lasa cadouri. Dar, le putem pregati si in timpul verii, cand nu vrem sa apelam la aragaz/cuptor. Sunt perfecte si pentru orice petrecere de copii
Am pregatit si un mic video pentru a va convinge ca sunt ceea ce unii numesc cea mai banala reteta de bomboane Raffaello cu lapte condensat.

Va las acum lista de ingrediente si modul de preparare pentru bomboane Raffaello din lapte condensat prezentat in etape cu poze sau video.
Ingrediente:
(30 buc)
350 g lapte condensat indulcit
220+50 g nuca de cocos
30 buc. migdale sau alune de padure
Mod de preparare bomboane Raffaello din lapte condensat:
Pasul 1: Amestecare ingrediente
Pune intr-un bol laptele condensat (laptele cremos si indulcit in doza metalica, nu cel folosit pentru cafea) si 200 g nuca de cocos.
Amesteca pana pana se omogenizeaza compozitia.


Pasul 2: Racirea compozitiei
Lasa bolul al frigider pentru 3-4 ore, astfel incat compozitia sa se intareasca suficient si sa fie usor de modelat.
Pasul 3: Modelarea bilutelor
Ia aproximativ o lingura din compozitie si o modelezi intre palme, in forma de bila. Ai grija sa pui o migdala sau o aluna de padure in mijloc.
Pasul 4: Tavalirea prin nuca de cocos
Dupa ce modelul a prins forma de bila il vei rula prin nuca de cocos pana il acoperi uniform.


Pasul 5: Servire si pastrare
Bomboanele Raffaello pot fi mancate imediat, sau le pastrezi la rece pana in momentul in care le servim.
Iata video cu bomboane Raffello cu lapte condensat.
Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube.




















Buna unde pot gasi lapte condensat?multumesc
In Auchan au lapte condensat la cutie, dar poti incerca si in magazinele arabesti sau Mega Image.
Am gasit la Auchan lapte concentrat indulcit(asa scrie pe cutie), nu condensat. Si e ca o cutie de conserva. E ok?
da
Multumesc! Sarbatori fericite!
Sarbatori fericite!
Ce reteta usoara.Super,chiar am o cutie de lapte condensat ce asteapta intrebuintare.
Tocmai am incercat sa fac si eu, dar mie mi-a iesit aluatul foarte lipicios…enervant de lipicios (mai ales cand a trebuit sa modelez bilutele)…l-am lasat la frigider 3 ore si jumatate…ma intreb unde am gresit???
ar trebui si putin zahar
Nu va trebuie! Laptele condensat la cutie, este gros si indulcit! Nu este lapte condensat pentru cafea!