Tort de alune cu nutella

5 aprilie 2014Diva in Bucatarie

Tort de alune cu nutella. 1 lingurita praf de copt – stinsa cu cateva picaturi de zeama de lamaie

tort-de-alune-cu-nutella-felie 0

INGREDIENTE:
(pentru o forma de 18-20 cm)

120 g unt
100 g zahar
30 g faina
1 lingurita smantana
125 g alune de padure macinate fin
4 oua
1 lingurita praf de copt – stinsa cu cateva picaturi de zeama de lamaie
350 g nutella
70 g unt
3-4 picaturi esenta de rom

PREPARARE:

Amestecam untul cu zaharul, pana cand devine ca o spuma, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul. Punem si smantana si omogenizam. Incorporam faina amestecata cu praful de copt, un praf de sare si alune de padure macinate fin.

tort-de-alune-cu-nutella-1

Adaugam albusurile batute spuma tare si amestecam usor compozitia.

tort-de-alune-cu-nutella-2

Turnam aluatul in forma de tort tapetata cu hartie de copt si coacem 45 de minute in cuptorul preincalzit la 180°C. Dupa ce s-a copt lasam tortul sa se raceasca 10-15 de minute in forma si apoi il scoatem si il lasam pe un gratar sa se raceasca complet.

tort-de-alune-cu-nutella-3

Intre timp noi putem pregatin toppingul amestecand 200 g nutella cu 70 g unt si cateva picaturi rom. Taiem blatul pe jumatate, ungem primul balt cu restul de nutella, apoi punem al doilea blat. Imbracam tortul cu nutella mixata cu unt.

tort-de-alune-cu-nutella-4

Aranjam crema cu ajutorul unui cutit de masa astfel incat sa realizam „valuri de crema”.

tort-de-alune-5

Il lasam la rece peste noapte (minim 4 ore), apoi putem servi.

tort-de-alune-cu-nutella

Sa aveti pofta!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *