Cum sculptam un dovleac pentru halloween

28 octombrie 2013Diva in Bucatarie

Cum sculptam un dovleac pentru halloween. Toamna aduce cu ea vremea racoroasa, frunzele ingalbenite sau inrosite, parfum de struguri, gutui si mere, dovleci si tartacutele pentru decorat casa.

Toamna aduce cu ea vremea racoroasa, frunzele ingalbenite sau inrosite, parfum de struguri, gutui si mere, dovleci si tartacutele pentru decorat casa.

De aceea o sa va arat aici cum puteti sculpta usor un dovleac pentru Halloween.

Dupa 1989 romanii au preluat si o parte din sarbatorile altor popoare, luand partile frumoase ale acestora, fara sa ii intereseze neaparat semnificatiile, cum ar fi in cazul sarbatorii Halloween.

Sunt persoane incrancenate care nu stiu sa se distreze, si tot ce este luat din afara este urat. Pai ce poate fi urat sa sculptezi un dovleac pentru a pune in el o lumanare?

Iar semnificatia acestui obicei, dusa de irlandezi in America, era fix pentru a indeparta spiritele libere. Pana la urma si in  Romania avem o zi a mortilor in data de 1 noiembrie.

Eu am gasit o parte frumoasa si distractiva in aceasta sarbatoare.

Este momentul sa imi fac copilul bucuros pentru ca are prajituterele din dovleac, biscuiti paianjen, biscuiti degete de vrajitoare sau bezele fantome.

Atat de bucuros este cand le are pe toate acestea, incat nu vad de ce sa ii refuz un motiv de distractie.

Toate retetele mele pregatite special pentru copii le gasiti in postarea RETETE PENTRU HALLOWEEN.

Chiar si vecinii mei care au copiii mari, plecati la casele lor,  isi pregatesc din timp pungi de dulciuri si asteapta sa vina copiii de pe strada costumati, ca sa lea bomboane.

Inainte de a incepe sa desciu cum se sculpteaza un dovleac trebuie sa va spun ca ar fi bine sa alegeti un dovleac mare, rotund.

Nu veti cumpara dovleac placintar! Ii cautati pe cei mari rotunzi si cat de mari se poate. Sunt si acestia comestibili.

Am observat ca atunci cand sunt mai mari au mai putine seminte.

Inainte de a incepe sa ii taiati trebuie sa va puneti la indemana „instrumentele”.

Este posibils a reusiti sa faceti asta doar cu un cutit, dara daca va alegeti un model mai complicat si aveti multa indemanare puteti folosi si un burgiu sau fierastrau.

In  America se vand special seturi speciale pentru a acest lucru (de la cutite, cutitase si mici burghie). Exista si gravuri in dovleac, dar nu am facut niciodata acest lucru.

Eu am ales un dovleac mare, dar nu unul urias, asa ca m-am descurcat sa il tai singura. Am desenat pentru inceput cu o carioca groasa (sau un marker) schita viitoarei „fete”: ochii, nasul si gura.

Pentru cei care au talent le recomand sa incerce sa faca si dintii.

Mi-am luat cel mai ascutit cutit din casa si am decupat capacul.

dovleac-sculptat-pentru-halloween-1

Dupa ce am taiat capacul am scos cu o lingura mare semintele si fibrele. Am scos si o parte din pulpa dovleacului.

Semintele le puteti praji la cuptor, asa ca nu aruncati ceea ce scoateti. Pulpa dovleacului poate fi transformata in desert.

dovleac-sculptat-pentru-halloween-2

Folosind un cutit incepem sa decupam partea desenata.

Daca aveti dificultati in taierea lor puteti introduce niste carpe in dovleac, iar pe acesta il sprijiniti intr-o parte de scara, un dulap sau orice va ajuta sa nu alunece si va lasa in acelasi timp sa il sculptati.

dovleac-sculptat-pentru-halloween-3

Dovleacul sculptat este un decor nelipsit de Halloween, iar noi il tinem pe post de felinar chiar si in serile urmatoare…

Puteti face doar simple gauri cu un burghiu, daca nu plac fetele acestea „de groaza”. Important este sa puneti o lumanare in interior ce va radia prin gauri o lumina frumoasa.

Veti tine dovleacul sculptat cu lumanarea in el in aer liber, departe de surse ce se pot inflama. Exista si „lumanari” fara flacara, pe baza de baterii, asa ca pentru siguranta voastra si a casei le puteti folosi pe acestea.

In doua saptamani dovleacul va putrezi, asa ca aveti grija unde il puneti, sa nu va strice mobilierul, lemnul sau piatra de pe terasa/ balcon.

Happy Halloween!

Si acum, la final, va recomand si doua filme dragute, la care m-am uitat cu copilul meu: Casper (1995) si Ghostbusters( 1984).

Te invit sa ma urmaresti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook o gasesti daca apesi aici.

Pentru mai multe retete in format video te poti abona la canalul de YouTube.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *