Omleta taraneasca cu zucchini / dovlecei
Omleta taraneasca cu zucchini
Omleta taraneasca cu zucchini (dovlecei) este o reteta delicioasa de vara.
Omleta cu dovlecei este gustoasa, se face usor si este o reteta ieftina. Este perfecat vara, cand dovleceii sunt in sezon, dar ii gasim pe tot parcursul anului in supermarketuri.
Cred ca toata lumea stie sa pregateasca o omleta. Dar reteta de fata propune iesirea din tipare si realizarea unui mic dejun gustos, plin de savoare si arome.
La noi in casa este un fel de obicei sa gatim omleta in fiecare week-end.
Alte retete de omleta:
Am descoperit cu mare bucurie ca si prietenul nostru Stefan ne-a facut intr-o dimineata omleta cu zucchini.
Andreea, sotia lui Stefan, a fost fascinata de casuta mica, taraneasca, cu gradina plina de trandafiri, asa ca au cumparat casuta si o perioada lunga din vara si-au petrecut-o aici.
In fiecare week-end isi iau prietenii si petrec seri frumoase cu gratare si povesti la un pahar de vin.
In casuta aceasta ma simt ca in vremea bunicii. Nu au schimbat multe, au patrat partea aceea veche si extraordinar de frumoasa.
Asa ca, omleta taraneasca cu dovlecei (zucchini – cu coaja verde inchis) a fost fix ceea trebuie ca sa incepem o zi frumoasa.
Eu le-am facut o prajitura simpla cu visine, iar Andreea a facut cel mai bun sos picant cu rosiipentru friptura la gratar.
Asta pentru ca eu si Stefan ne sarbatorisem cu o seara inainte. Suntem nascuti in aceeasi zi. Poate din acest motiv, nu intamplator, gatitul este o pasiune comuna.
Iata cum se face omleta cu dovlecei:
Ingrediente:
1/2 zucchini mic taiat rondele subtiri
1 ceapa mica-medie
4 oua
25 g cascaval (sau telemea)
cateva frunze proaspete de cimbru
sare
piper
ulei pentru prajit
1/4 ceasca apa
Mod de preparare:
Punem in uleiul incins zucchini si ceapa taiata grosolan. Calim putin, in jur de 2-3 minute, stingem cu apa si lasam pe foc pana se evapora apa, apoi continuam sa calim pana ceapa devine moale.
Batem ouale, adaugam cascavalul taiat cuburi, sare, piper si frunze proaspete de cimbru.
Scoatem ceapa si dovlecelul din tigaie, le amestecam cu ouale batute si le turnam la loc. Putem turna direct ouale peste dovlecei, dar eu prefer sa amestec aromele inainte, sa fie omogena omleta. Prajim omleta pe ambele parti, folosindu-ne de o farfurie pentru a o intoarce.
O servim calda, avand alaturi o salata de rosii.
Pofta buna!
Va las sa vedeti cum am facut si omleta chinezeasca cu rosii
e perfecta pentru un mic dejun copios!
DAAA!
foarte buna! si noi facem!
Multumesc, Alice!
Maine dimineata stiu unde-mi i-au micul dejun 🙂
Pup
Te pup!