Cozonac cu crema de nuci 2
Cozonac cu crema de nuci 2. Pentru a pregati aluatul procedam pas cu pas ca la reteta cozonacului cu nuca.
INGREDIENTE:
Pentru aluat:
(pentru 2 cozonaci)
600 g faina
150 ml lapte
100 g unt topit
25 g drojdie
180 g zahar
1 lingurita esenta de vanilie
3 oua + 1 galbenus pentru uns
1 praf sare
1 lingura suc de lamaie
coaja rasa de la o portocala
Pentru crema de nuci:
(pentru 1 cozonac)
250 g nuca
100 g zahar
2 albusuri
1 lingurita praf de cacao
½ lingurita scortisoara
PREPARARE:
Pentru a pregati aluatul procedam pas cu pas ca la reteta cozonacului cu nuca.
Cu putin timp inainte sa ne apucam sa intindem aluatul pregatim crema. Batem albusurile spuma tare ca pentru bezea, adaugand zaharul treptat. Adaugam cateva picaturi de rom si continuam sa mixam.
Amestecam nuca cu cacao si scortisoara, apoi o incorporam in crema de albusuri. Intindem aluatul pe lungime pe o folie alimentara, in foaie subtire astfel incat sa punem crema la mijloc si sa il rulam cu ajutorul foliei.
Obtinem un snur lung (strangem la capete) pe care il asezam in tava in cateva straturi serpuindu-l.
Il coacem 45-60 minute (in functie de cuptor poate varia temperatura, dar facem proba cu scobitoarea) in cuptorul preincalzit la 180°C. Cu 2 minute inainte sa il scoatem il ungem cu galbenus batut cu lapte si presaram zahar.
Imi place la nebunie cozonacul cu nuca!
😉
Un cozonac gustos, cu atat de valoroasa nuca,frumos prezentat !
Multumesc, Mirela!
Ce poafta m-ai facut si n-am mai mancat de la Paste!
Imi place cu nuca!
Da, este drept ca si acesta a fost pregatit de paste!
Imi place ideea cu snurul… pana la tine n-am mai vazut.. Cat despre cozonac.. este preferatul casei!!
Pupici
Multumesc Simona! M-am tot gandit cum sa il fac sa fie plin cu multa nuca!
Un cozonac minunat. Bravo!
Tks!