fbpx

RETETE RECENTE

MANCARE DE PASTAI GALBENE DE FASOLE CU SUC DE ROSII

June 27, 2013 | CATEGORIA

Mancare de pastai galbene de fasole cu suc de rosii. Mancare de fasole verde pastai cu suc de rosii si usturoi. Mancare de teci cu suc de rosii si usturoi.

Pastaile galbene sau fasolea verde,  gatite dupa reteta mamei mele, sunt simple dar savuroase.

mancare-de-fasole-pastai-galbene-cu-suc-de-rosii

O mancare de sezon, cu pastai de fasole, simpla si gustoasa!

La noi in casa se mananca des fasolea pastai pe timpul verii. O avem din gradina proprie, dar sunt pline tarabele in piata cu pastai de fasole. Fasole pastai se gasesc si in supermarket, aproape tot anul.

Va invit sa vedeti cum am prefatit si alte retete cu fasole verde/pastai: mancare de fasole pastai cu pui,  retete de ciorba simpla de post, ciorba cu suc de rosii, ciorba cu smantana sau ciorba cu vitel, dar si alte mancaruri sau aperitive in acest link. 

Vara este mai buna pentru ca este proaspata, frageda. Sosul acestei macari este delicios si ador sa inmoi o felie de paine il el. Prefer pastaile late in locul celor subtiri, prea fragede, care se rup prea usor.

Am avut in gradina ardei kapia de doua culori. Puteti pune ardei gras de doua culori sau doar o singura culoare.

Usturoiul este foarte important pentru gustul final al mancarii. Puteti pune chiar mai mult decat am pus eu la final, sigur nu veti regreta.

Nu exagerati in schimb cu ingredientele care dau aroma. Folositi cat am scris, pentru ca nu veti obtine ceea ce trebuie.

Mancare de pastai galbene de fasole cu suc de rosii as putea manca saptamanal in sezonul estival (ca sa fac si rima).

Sunt incantata ca ii place si copilului meu, dar si socrilor mei. Cand le-am spus ce ingrediente folosesc am observat un fel de retinere. Scortisoara si nucsoara? Dar cimbru de ce pui?  Nu se poate fara el?

Pe fata lor am citit o oarecare indoiala, dar va asigur ca le-am pus cate o portie si apoi au mai cerut, iar soacra mea ma intreaba adesea daca mai fac mancare de pastai galbene de fasole cu suc de rosii.

Se poate manca simpla, fara carne. Noua asa ne place cel mai mult.

Daca vreti neaparat carne puteti pregati la gratar ce aveti pofta si folositi mancarea aceasta pe post de garnitura.

Iata lista de ingrediente si modul d epreparare pentru mancarea de pastai galbene de fasole cu suc de rosii:

INGREDIENTE:

1 kg fasole galbena pastai
1 ceapa mare
1 ardei kapia rosu mic
1 ardei kapia verde mic
1 morcov mediu
1 felie de telina
4 catei usturoi (2 intregi + 2 pisati)
450-500 ml apa
250 ml suc rosii cu consistenta groasa – pulpa rosii din conserva pasata
1 lingurita zahar
1 praf nucsoara (1 varf cutit)
1 varf cutit scortisoara
cateva fire de cimbru
1 foie dafin
sare
1/4 lingurita boabe piper
4 linguri ulei
1 lingurita rasa faina (amidon)
patrunjel verde pentru servit

PREPARARE:

Pentru inceput calim ceapa tocata marunt impreuna cu morcovul si telina rase fin si ardeii kapia tocati cuburi mici, in uleiul incins la foc mic.

mancare-de-fasole-pastai-galbene-cu-suc-de-rosii-1

Cand acestea s-au calit stingem cu putina apa. Fasolea pastai spalata bine si curatata de codite si varfuri o punem cu legumele calite o sotam cateva minute, apoi adaugam 2 catei usturoi intregi, cimbrul, frunza de dafin, boabele de piper si restul de apa.

Fierbem in jur de 15 minute, dar nu mai mult.

mancare-de-fasole-pastai-galbene-cu-suc-de-rosii-2

Dupa acest interval adaugam sucul de rosii, 1-2 catei usturoi zdrobiti, scortisoara, nucsoara, zaharul si sarea.

mancare-de-fasole-pastai-galbene-cu-suc-de-rosii-3

Mutam totul intr-un vas termorezistent si dam la cuptorul preincalzit la 200°C pentru alte 15 minute. Dupa acest interval scoatem o ceasca din sos, dizolvam faina in aceasta apoi turnam la los si amestecam pana omogenizam compozitia. Dam iar la cuptor pentru 10 minute. Gustam sa vedem daca pastaile de fasole sunt facute si daca avem nevoie de sare sau piper.  In functie de tipul de pastaie acestea pot fi fierte sau au nevoie de mai mult timp de gatire. Fasolea lata se gateste mai greu decat cea subtire (fideluta). Daca sosul a scazut prea mult (desi este putin probabil) mai adaugam putina apa.

Servim mancarea de pastai galbene de fasole calda cu putin patrunjel verde presarat.

mancare-de-fasole-pastai-galbene-cu-suc-de-rosii-01

Pofta buna!

Comentarii

  • Foarte, dar foarte mult imi place. Pup!

    • diva in bucatarie

      😉 Te pup!

  • Foarte buna! Eu o ador in acest sezon!!

    Si ce culori deosebite ai in farfurie, o placere sa mananci 🙂

    • diva in bucatarie

      Asa este! Multumesc!

  • Ce bunanate ai preparat!Imi place fasolea pastai!

    • diva in bucatarie

      Multumesc!

  • Una din preferatele mele!

    • diva in bucatarie

      😉

  • Donciu Maria

    Legumele nu trebuiesc calite in ulei,trebuie sa fie fierte necalite,in felul acesta mincarea este si gustoasa si nu este indigesta.Eu de cind procedez astfel mi-am salvat fierea de l;a operatie,nu mai am dureri si se evacueaza corect.

    • diva in bucatarie

      Draga mea, voi pregati curand retete speciale pentru cei care tin diete medicale. Cei care nu au probleme cu bila pot manca linistiti asa cum am prezentat mai sus!

    • Gabriela

      Așa este, păstăile galbene nu trebuie călite ptr că sunt fragede și de aceea nici nu trebuie introduse în cuptor pentru a se face.Este suficient a le găti pe focul aragazului.

  • Chiar nu am mai intalnit combinatia de fasole cu scortisoara. O voi incerca si eu, cred ca este foarte interesanta.

    • Nico

      Eu acum gătesc rețeta ta. Voi vedea ce va ieși.

  • alexandra

    arata bine..chiar acum gatesc dupa reteta ta,.ms

  • Polo

    Fără călirea legumele!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *