Ciorba de fasole pastai – de post
Ciorba de fasole pastai – de post. O servim atat calda, cat si rece, adaugand in farfurie putin patrunjel verde.
INGREDIENTE:
1 kg fasole pastai
2 morcovi
1 radacina patrunjel
1/2 ardei gras verde
1/2 ardei gras rosu
2-3 rosii mari (cca 500g)
1 ceapa mare
1/4 telina mica
sucul de la 1 lamaie mare
cateva frunze de leustean
sare
piper
1 -2 linguri ulei pentru calit
2 l supa de legume
patrunjel verde pentru servit
PREPARARE:
Curatam pastaile de fasole de codite si varfuri, apoi le spalam foarte bine sub jet de apa si le rupem in 2-3 bucati. Morcovii ii dam prin razatoarea mare. Taiem ardeii cuburi si ii calim impreuna cu morcovii.
Oparim rosiile in apa fierbinte cu sare si le curatam de coaja, apoi le taiem cubulete. Punem in supa de legume pastaile de fasole, legumele calite, ceapa intreaga (o intepam cu o scobitoare dintr-o parte in alta), telina si rosiile. Condimentam cu sare si piper, in functie de gusturi.
Lasam sa fiarba 10-15 minute, apoi punem sucul de lamaie, frunzele de leustean si mai lasam sa fiarba inca 10 minute. Gustam ciorba si mai adaugam suc de lamaie daca o dorim mai acra.
O servim atat calda, cat si rece, adaugand in farfurie putin patrunjel verde.
Pofta buna!
Tare bine merge ciorba asta acra!!
Multumesc Anto!
Dupa atata carne… la fix ai venit cu ciorbita asta!!!
Pup
Multumesc Simona!
Ce buna e dupa atata carne!:)Yummy!Pup!
Multumesc Licuta! Pup
Si multa smantana, mie asa imi place, pe langa verdeata 🙂 chiar azi am terminat ciorbica, noua ne place tare mult. Pupici!
Adela si eu ii pun smantana, dar cunosc multe persoane care o prefera simpla. Te pup
O idee bunã …pe mâine, aratã asa de bine..mmmm…
Multumesc Ramona!
Eu pun si tarhon si deja mi ploua im gura.
🙂