Ciorba de fasole pastai – de post
Ciorba de fasole pastai. Reteta ciorba de fasole pastai. Ciorba de post cu pastai. Ciorba de teci, reteta de post

Ciorba de fasole pastai – reteta de post ce aduce gustul verii in farfurie
Ciorba de fasole pastai este o reteta simpla, dar gustopasa, ce nu are nevoie de o prezentare speciala.
Cu gust proaspat si acrisor, plin de savoare, acest preparat este perfect pentru o masa usoara si reconfortanta.
Este preparata cu ingrediente simple, naturale, ieftiune.
Mi se pare un exemplu bun de mancare traditionala simpla, dar rafinata in acelasi timp.
Aceasat reteta este intalnita mai mult in zonele rurale, unde sunt valorificate la maxim ingredientele de sezon.
Fasolea galbena lata, cunoscuta si sub numele de pastai sau teci, este sanatoasa, fiind bogata in fibre, vitamine si minerale.
Este o alegere sanatoasa si hranitoare pentru orice masa.
Un aspect special al retetei este acrirea acesteia. Am folosit corcoduse verzi.Â
Obisnuiesc sa le pastrez si in congelator, dar fac si crema de corcoduse pentru acrit ciorbele peste iarna.Â

Ciorba de fasole pastai este perfecta si pentru cei care sunt la dieta.
Contribuie la digetstie si la starea generala de bine.
Este ideala pentru cei care au un regim de viata vegan sau vegetaria, dar si pentru cei care tin post.
Aceasta ciorba imi aduce aminte de copilarie, de vacantele la tara.
A fost primul preparat pe care am incercat sa il fac la 7 ani, cand am revenit din vacanta.Â
Am pus foarte multa sare, dar ai mei au mancat tot pentru a ma incuraja sa mai incerc.
Iti las ca inspiratie si alte retete cu fasole pastai de post:

INGREDIENTE:
1 kg fasole pastai
2 morcovi medii
1 radacina patrunjel
1/2 ardei gras verde
1/2 ardei gras rosu
2-3 rosii mari (cca 500g)
1 ceapa mare
o felie generoasa de telina mica
6 linguri crema de corcoduse sau sucul de la 1 lamaie mare
cateva frunze de leustean
sare dupa gust
1 lingurita boabe de piper
2 linguri ulei pentru calit
2 l supa de legume
patrunjel verde pentru servit
PREPARARE:
Am curatat pastaile de fasole de codite si varfuri, apoi le-am spalat foarte bine sub jet de apa.
Le-am rupt in bucati de marime potrivita pentru a fi mancate.
In continuare m-am ocupat de legume.
Am ras morcovii prin razatoarea cu gauri mari.
Am taiat ardeii si telina in cuburi mici.
Intr-o tigaie am incins uleiul si am sotat morcovii, ardeiul si telina.Â
Am continuat cu rosiile. Le-am crestat in varf si le-am oparit in apa fierbinte cu sare.
Intre timp am pus si supa clara de legume pe foc.
Daca nu ai deja o supa concentrata poti folosi apa si cuburi bio de supa.
Am scos roiile din apa si le-am curatat de coaja, apoi le-am taiat cuburi.
Punem in supa de legume pastaile de fasole, legumele calite, o ceapa intreaga (o intepam cu o scobitoare dintr-o parte in alta) si rosiile.
Am asezonat cu sare si am adaugat boabe de piper.
Am lasat sa fiarba 15 minute, apoi am pus crema de corcoduse (sau suc de lamaie), frunzele de leustean si am mai lasat sa fiarba inca 10-15 minute.
In acest moment se gusta ciorba si se mai pot adauga crema de corcoduse sau suc de lamaie.
Se poate manca atat calda, cat si rece, adaugand in farfurie putin patrunjel verde sau leustean.
Pofta buna!
Tare bine merge ciorba asta acra!!
Multumesc Anto!
Dupa atata carne… la fix ai venit cu ciorbita asta!!!
Pup
Multumesc Simona!
Ce buna e dupa atata carne!:)Yummy!Pup!
Multumesc Licuta! Pup
Si multa smantana, mie asa imi place, pe langa verdeata 🙂 chiar azi am terminat ciorbica, noua ne place tare mult. Pupici!
Adela si eu ii pun smantana, dar cunosc multe persoane care o prefera simpla. Te pup
O idee bunã …pe mâine, aratã asa de bine..mmmm…
Multumesc Ramona!
Eu pun si tarhon si deja mi ploua im gura.
🙂
Azi am facut ciorbica, noua ne place tare mult. Pupici!
Multumesc!
Delicioasa!
Ma bucur ca iti place!
Arata tare bine
Multumesc!