Pizza cu salam
Pizza cu salam. O pizza simplu si buna, cu un topping simplu dar gustos… Putem intinde blatul pufos sau subtire, in functie de gusturi – baietii mei il prefera pufos!

O pizza simplu si buna, cu un topping simplu dar gustos… Putem intinde blatul pufos sau subtire, in functie de gusturi – baietii mei il prefera pufos!
INGREDIENTE:
Pentru blat:
400 g faina + faina pentru intins aluatul
20 g drojdie
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
180 ml apa calda
Pentru topping:
1 ceasca suc de rosii
1 lingurita cu varf oregano
150 g cascaval
100 g salam picant
optional – cateva felii masline
PREPARARE:
Pentru a pregati aluatul incepem cu drojdia pe care o punem intr-o ceasca cu zahar si apa calda cat sa acopere. Amestecam pana dizolvam drojdia, apoi lasam la dospit.
Punem faina amestecata cu sare pe masa de lucru, facem un gol in mijlocul acesteia, adagam drojdia dospita, apoi cate putin retul de apa calda. Amestecam usor din margine catre mijloc, continuand sa framantam pana nu se mai lipeste de maini. Lasam apoi aluatul sa creasca la loc cald pana isi dubleza volumul.
Presaram faina pe masa de lucru si intindem aluatul. Pentru o pizza pufoasa cu diametrul de 30 cm folosim tot blatul. Pentru pizza cu blat subtire cu diametrul de 20-22 cm intindem aluatul cu o grosime mica si vor iesi 2 bucati (in acest caz dublam cantitatea ingredientelor pentru topping).
Punem sosul de rosii peste blat, presaram oregano, condimentam cu putina sare si piper.
Peste acestea preasarm mozzarella rasa si la final salamul picant.
Coacem pizza pe programul special de pizza sau la 240°C timp de 20-25 minute.
O servim cat este calda… asa ca va doresc pofta buna!
Mmmm, ce-mi face tu mie acum ! Arată fenomenal! În plus e cu salamul meu preferat, chiar dacă e picant.
🙂 )
Tare incantata ar fi acum Diana mea,daca ar avea o felie din pizza aceasta!
Cu drag impart o pizza!
La aceasta reteta de blat nu se pune ulei de masline?
NU! Dar te asigur ca iese foarte bun!
De mult n-am mai facut o pizza..
poate ti-am facut pofta…