fbpx

RETETE RECENTE

DULCEATA DIN CAISE CU CIOCOLATA ALBA

August 25, 2012 | CATEGORIA

dulceata-de-caise-cu-ciocolata-alba

Dulceata de caise cu ciocolata alba, reteta deosebita, speciala pentru copilul meu. La intrebarea “cum se face dulceata de caise cu ciocolata?” veti gasi raspunsul in reteta de mai jos. Nu este nimic complicat.

Copilul meu este inca la varsta la care ii pot spune povesti. Si o sa spun si voua o poveste mica.

A fost o data ca niciodata, ca de n-ar fi, nu s-ar povesti, o livada de caisi. La umbra caisilor statea sa se odihneasca, dupa o zi intreaga de zbenguiala, baiatul cel mai mic si mai poznas al familiei. Intr-o buna zi i s-a parut ca unul din pomi are mai multe fructe decat toti ceilalti la un loc. Din acel moment a devenit preferatul lui si s-a asezat doar la poala lui pentru a-si trage sufletul. Intr-o buna zi a adormit sub pom si a visat cum zana livezii a luat fructele din pom si le-a transformat in pitici mici, colorati si veseli care dansau in jurul lui. Apoi i-a stropit cu praf alb de fericire si iar s-au transformat, dar acum au devenit fluturi si au zburat. Baiatul s-a trezit si a fugit la mama lui sa ii povesteasca visul. In bucatarie arome minunate l-au intampinat si nu a mai apucat sa spuna nimic, caci a dat fuga la aragaz. Pe foc erau bucatele mici portocalii de fructe, peste care mama lui tocmai turnase ceva alb. Sa fie mama lui o zana?
Baiatul a rugat-o sa ii prinda minunea aceea in borcan sa nu zboare, sa ramana a lui, sa o poata gusta atunci cand ii este dor de livada lui plina de fructe.
Asadar, dragii mei, am strans pentru voi intr-un borcan o poveste dulce de iubire si o dulceata minunata, cu culoare, gust si aroma ce cuceresc pe oricine.

Va invit sa incercati si dulceata de caise si piersici cu lavanda, nectarul de caise sau gemul de caise cu samburi din miez.

Toate acestea vor pastra culoarea, parfumul si aroma verii, iar zilele friguroase vor trece mai usor.

Iata de ce aveti nevoie pentru a prepara dulceata de caise cu ciocolata alba.

INGREDIENTE:

800 g caise – fara samburi
50 ml suc de portocale proaspat stors
20 ml cognac
100 ml apa
1 plic zahar vanilat (bourbon)
350 g zahar
40 g ciocolata alba
1 baton scortisoara

PREPARARE:

Spalam caisele, le taiem pe jumatate, le stropim cu cognac si le acoperim cu zahar.

dulceata-de-caise-cu-ciocolata-alba-1

Le lasam cateva ore la rece pentru a se marina, apoi le punem la fiert impreuna cu apa, sucul de portocale, zaharul, zaharul vanilat si scortisoara. Lasam sa fiarba la foc mediu-mic, luand spuma de ori este nevoie.

dulceata-de-caise-cu-ciocolata-alba-2

Cand dulceata este inchegata (facem proba) oprim focul. Topim ciocolata alba la baine-marie si o adaugam in dulceata.

dulceata-de-caise-cu-ciocolata-alba-3

Amestecam usor, apoi o turnam in borcanele sterilizate si incalzite la 100°C. Sigilam borcanele imediat.

dulceata-de-caise-cu-ciocolata-alba-4

SPOR LA PREGATIT DULCEATA DE CAISE CU CIOCOLATA ALBA!

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *