fbpx

RETETE RECENTE

SALSA DE ROSII

August 22, 2012 | CATEGORIA

Salsa are avantajul de a fi considerata salata dar si sos deopotriva. O intalnim cel mai des langa cipsuri sau nachos, dar merge perfect si cu peste sau alte carnuri la gratar.

INGREDIENTE:

4 rosii maricele
1 ardei iute
1 ceapa rosie mica
1/2 legatura patrunjel verde
2 lingurite suc lamaie
sare
piper
optional – cateva picaturi sos Tabasco

PREPARARE:

Rosiile le taiem in sferturi, astfel incat sa le putem elimina semintele, apoi le taiem cubulete de aproximativ 5 mm si le punem intr-un bol.

Tocam ardeiul iute foarte fin, tocam si ceapa rosie cubulete, apoi patrunjelul verde cat mai marunt. Punem toate ingredientele in bolul cu rosii, adaugam sucul de lamaie, asezonam cu sare si piper proaspat macinat si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

Daca sosul nu este suficient de picant cateva picaturi de sos Tabasco vor rezolva problema…
Pastram salsa la rece o ora inainte de a servi, astfel inca sa se marineze bine toate ingredientele.

Sa aveti pofta!

Comentarii

  • Mirela Carmen

    Racoritoare,aromata,de succes mai ales in perioadele caniculare!

    • diva in bucatarie

      Cu siguranta…

  • Aurelian

    Nu cred ca este altul mai delicios posibil…

    • diva in bucatarie

      😉

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *