Salsa de rosii

22 august 2012Diva in Bucatarie

Salsa de rosii. Salsa are avantajul de a fi considerata salata dar si sos deopotriva. O intalnim cel mai des langa cipsuri sau nachos, dar merge perfect si cu peste sau alte carnuri la gratar.

Salsa are avantajul de a fi considerata salata dar si sos deopotriva. O intalnim cel mai des langa cipsuri sau nachos, dar merge perfect si cu peste sau alte carnuri la gratar.

INGREDIENTE:

4 rosii maricele
1 ardei iute
1 ceapa rosie mica
1/2 legatura patrunjel verde
2 lingurite suc lamaie
sare
piper
optional – cateva picaturi sos Tabasco

PREPARARE:

Rosiile le taiem in sferturi, astfel incat sa le putem elimina semintele, apoi le taiem cubulete de aproximativ 5 mm si le punem intr-un bol.

Tocam ardeiul iute foarte fin, tocam si ceapa rosie cubulete, apoi patrunjelul verde cat mai marunt. Punem toate ingredientele in bolul cu rosii, adaugam sucul de lamaie, asezonam cu sare si piper proaspat macinat si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

Daca sosul nu este suficient de picant cateva picaturi de sos Tabasco vor rezolva problema…
Pastram salsa la rece o ora inainte de a servi, astfel inca sa se marineze bine toate ingredientele.

Sa aveti pofta!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *