Mamaliga impanata

23 iulie 2012Diva in Bucatarie

Mamaliga impanata. Mamaliga impanata 0 reteta simpla si gustoasa, o modalitate prin care se poate recicla mamaliga ramasa din ziua precedenta.

Mamaliga impanata 0 reteta simpla si gustoasa, o modalitate prin care se poate recicla mamaliga ramasa din ziua precedenta.

Daca ramane mamaliga de la masa de seara, o puneti la frigider si puteti gati cu ea a doua zi ceva foarte bun!

Mamaliga impanata are bucatele de kaizer (dar puteti folosi orice sunculita va place, dar sa aiba si putina grasime) si doua feluri de branzeturi.

Am pus o branza sarata si una care se topeste fiind un fel de liant intre straturi, pentru a obtine putina stabilitate pentru straturile de mamaliga in momentul in care va fi taiata.

Reteta aceasta face parte din categoria retetelor in care refolosim mancarea si va spun ca este una din cele mai gustoase „reciclari”.

Daca va place mamaliga va las aici cateva reteta ca sa inspirati:

Toate retetele cu mamaliga le-am pus intr-o singura postare, pe care o puteti vedea aici. 

La noi in casa se mananca multa mamaliga si destul de des. Cel putin o data pe saptamana. Poate acesta este si motivul pentru care am o colectie frumusica de retete, ce poate fi vazuta in acest link: de la mamaliga la gratar, la clasica „mamaliga cu branza si smantana” (cunoscuta in studentie sub numele de BMS), „taci si inghite” sau chiar bulete de mamaliga cu carnati.

Mamaliga din aceasta reteta a ramas cand am avut 4 prieteni veniti in vizita si am facut 2 ceaune de mamaliga pentru a le manca cu varza calita cu ciolan. 

Se intampla sa faci ori prea putina, ori prea multa. Stiam ca in cazul care va ramane voi avea ce sa fac cu ea, asa ca iata rezultatul final mai jos, unde aveti ingredientele si modul de preparare pentru mamaliga impanata.

INGREDIENTE:

500-600 g mamaliga preparata si racita
250 g kaizer afumat/ costita
150 g telemea (sau branza de burduf) rasa
100 g cascaval rasa
100 g unt
1 ou
1 lingura rasa smantana

PREPARARE:

Pentru inceput calim kaizerul in putin ulei, il scoatem si il punem pe un servet de hartie, pentru a fi absorbit surplusul de ulei.
Taiem mamaliga rece in felii subtiri de 1 -1.5 cm. Ungem un vas termorezistent cu unt, apoi punem un strat de mamaliga peste care asezam feliile de kaizer.

Acoperim cu inca un strat de mamaliga iar pe acesta il acoprim cu 200 g de branzeturi rase si amestecate in prealabil.

Punem ultimul strat de mamaliga si ungem totul cu un ou batut cu o lingura rasa de smantana si amestecat cu restul de branzeturi.
Dam vasul la cuptorul preancalzit la 200°C pana se rumeneste putin (15-20 minute).

Servim mamaliga impanata cum o scoatem din cuptor.

Sa aveti pofta!

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.

Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici.

Va invit si in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Imi place foarte tare mamaliga.. si de cele mai multe ori ramane cate o bucata pe care o arunc.. Data viitoare voi sti ce sa fac cu ea.
    Pupici

  2. Foarte buna,I-mi place mamaliga calda cit si rece.
    Asta este o retete „bogata ” cind eram tinara la mama acasa.I-mi place si acum dar ce ne facem cu Kg-le?
    Glumesc.
    Foarte frumos Siteul tau,felicitari
    elena
    new york

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *