Varza calita de post

22 martie 2012Diva in Bucatarie

Varza calita de post

varza calita de post

Varza calita de post

Varza calita de post este o reteta traditionala simpla, gustoasa, usor de pregatit. Este un preparat ieftin, dar extrem de indragit in zilele friguroase. Merge perfect insotita cu mamaliga si ardei iute.

Mancarea de varza murata calita este perfecta si in perioada care nu tineti post, cu o friptura la cuptor sau la gratar.

Din fericire acum potii face varza calita de post oricand, caci am vazut ca exista si vara in supermarketuri, amabalata in vid.

Cea mai buna varza calita de post o faci in mod sigur cu varza acra pusa de tine la murat, dar daca se termina si vrei neaparat sa faci aceasta reteta, retine ideea ca puteti cumpara varza si din magazin.

Pe cat de simpla este aceasta reteta, pe atat de sanatoasa este. Se folosesc doar ingrediente naturale.

Nu ai nevoie de vegeta sau alte chimicale, ca sa adaugi gust! Legumele sunt suficiente!

Si, pentru ca este o mancare de post te invit sa te inspirati pentru meniul zilelelor din post din colectia mea de retete, pe care o poti citi daca apesi aici.

Mai multe retete de varza calita poti pregati inspirandu-te din colectia pe care o gasesti daca apasati aici. 

Te invit sa incercati si reteta de mancare de varza dulce cu orez, caci si aceasta reteta este de post. Apasa aici ca sa ajungi la reteta.

Poti sa pregatesti si varza rosie calita. Gasesti reteta aici.

Acum va las lista de ingrediente si modul de preparare pentru cea mai buna varza calita de post!

Ingrediente:

1.2-1.5 Kg varza murata
1 ceapa mare
2 morcovi medii
1 ardei kapia
3 linguri pasta de rosii
200 ml suc de rosii
boabe de piper
1/4 lingurita cimbru uscat
2 frunze de dafin
2-3 boabe ienibahar
150 ml ulei de floarea soarelui

Cum se face reteta de varza calita de post:

Am calit ceapa tocata marunt, apoi am adaugat morcovii dati prin razatoarea mica si ardeii taiati cuburi mici.

In general folosesc mai mult ulei, caci varza are nevoie de grasime pentru gust mai bun.

Am spalat varza murata, am taiat si indepartat cotoarele

Apoi am tocat-o julien. Trebuie scursa foarte bine varza de zeama, eventual poate fi stransa in mana.

Am pus varza intr-o oala, impreuna cu legumele tocate si frunzele de dafin, cimbru, boabe de piper si ienibahar.

Am turnat 600-700 ml apa calda si am fiert totul in clocot, la foc mediu, in jur de 15 minute.

Puteti inlocui apa cu supa clara de legume, daca obisnuiti sa faceti stock, asa cum am aratat aici. 

Am mutat arza intr-un vas termorezistentam si adaugat pasta si sucul de rosii.

Am amestecat pana s-a omogenizat.

Apoi am pus-o in cuptorul preincalzit la 200°C, pentru aproximativ 50 minute.

Am amestecat din cand in cand, pentru a verifica daca a scazut sosul suficient, astfel incat sa nu se lipeasca.

Servire varza calita de post:

Cand varza este s-a gatit si a scazut am scos-o din cuptor.

Am mancat-o fierbinte cu mamaliga si ardei iute.

Tare buna a iesit aceasta varza calita de post!

O poti pastra in frigider  pana la 4 zile intr-un vas inchis ermetic.

Pofta buna iti doresc!

Te invit sa ma urmaresti si pe canalul de Youtube.

Ma gasesti si pe Instagram – daca apesi aici. 

Te invit si in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Varza murata calita de post este excelenta pentru cei carora le place varza si nu numai…mai ales cu ardei iuti si mamaliguta.

    RECOMAND.:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *