File de peste cu ciuperci si cascaval
File de peste cu ciuperci si cascaval. Dupa ce au trecut cele 20 de minute, scoatem pestele din cuptor si il acoperim cu ciuperci, apoi cu cascaval ras.
INGREDIENTE:
1 kg file de peste
500 g ciuperci champignon
250 g cascaval – ras
ulei
50 ml vin alb
1 lamaie
PREPARARE:
Pestele spalat bine il punem in tava de cuptor. Asezonam cu sare si piper. Il stropim cu ulei, vin si putina apa, apoi stoarcem sucul de la 1/2 lamaie. Punem si felii de lamaie in sos, apoi acoperim cu o folie de staniol. Punem pestele in cuptorul preancalzit la 200°C timp de 20 minute. In acest timp taiem felii ciupercile, Incingem intr-o tigaie mare ulei, calim putin 2 catei de usturoi, apoi ii scoatem si calim ciupercile.
Dupa ce au trecut cele 20 de minute, scoatem pestele din cuptor si il acoperim cu ciuperci, apoi cu cascaval ras.
Dam iar la cuptor pentru inca 5 minute, pana se topeste cascavalul bine.
Servim pestele imediat, cu garnitura, in functie de gusturi.
Pofta buna!
Eu ma mut la tine, am zis !
Am o camera pentru oaspeti, asa ca poti veni oricand!
Vaaaiiii, ce-mi faci! Arata fantastic!
Multumesc Ancuta!
Nu am mai mancat peste, nici nu mai stiu, de la revelion 🙂 Arata tare bine, imi place!! Puup!
Multumesc Adela! Te pup
Cate paturi are camera de oaspeti?:)
Arata grozav pestele tau si cred ca merge de minune combinatia la orice peste mai fad.
Teo are un pat mare!!! Te astept, gasesc cu siguranta un loc si pentru tine.
Eu vin cu salteaua, ca sa fiu sigura ca am loc in camera de oaspeti!
Absolut delicios!!!!
Pupici
Simona, te astept cu drag! Pup
Cand am vazut postarea asta , m-am gandit exact la ce a zis ANTO !!! :))) …. daca mai postezi multe bunatati cu ciuperci , cred ca ne strangem la tine la usa !!! 😉
Adina, serios, puteti veni! Caci mai am cateva retete „pe teava”.
Minunat! Imi place combinatia la nebunie!
Multumesc Raluca!
Buna Cristina,
arata demential, trebuie sa incerc si eu!
Claudia, chiar te rog sa il incerci! Sotul si fiul meu sunt fani ai acestei retete cu peste.
Ce bine arata pestele asta la cuptor cu cascaval !!!! imi ploua in gura …. dar oare cu pangasius merge ???? multumesc
Merge, doar ca nu iti recomand acest peste! Am inteles ca este foarte toxic.