RETETE RECENTE

DORADA LA CUPTOR

ianuarie 17, 2012 | CATEGORIA

INGREDIENTE:

200g cartofi
2 catei de usturoi zdrobiti
sucul de la 1/2 lamaie
50 ml vin alb
20 ml apa
4-5 rosii cherry
1 dorada medie-mare – intreaga, spalata si eviscerata
10 ml ulei
1 lingura unt
1/2 legatura patrunjel proaspat tocat
2 fire de cimbru proaspat
sare
piper
1 praf de boia de ardei dulce
suc de lamaie pentru servit – optional

PREPARARE:

Cartofii ii curatam de coaja si ii taiem felii subtiri. Ungem un vas termorezistent cu usturoiul frecat cu ulei, apoi punem feliile de cartofi in vas.
Turnam sucul de lamaie si vinul, asezonam cu sare, piper si boia, apoi coacem cartofii timp de 15-20 minute, acoperind vasul, in cuptorul preancalzit la 200°C, pana incep sa se inmoaie.

In acest moment adaugam rosiile cherry, pastrand una, taiata pe jumatate, pentru umplerea pestelui si putin cimbru. Frecam pestele cu unt, la exterior si in interior, il condimentam cu sare si piper, il umplem cu o rosie cherry si un fir de cimbru proaspat, apoi il dam la 220°C pentru 10-12 minute pe fiecare parte a pestelui.

Se poate strica putin aspectul pestelui cand va fi intors daca nu se face cu grija, insa se poate trece repede peste acest amanunt cand pestele este mancat. Gustul este prea bun!

Dorada la cuptor cu cartofi si rosii va fi mancata imediat, cu patrunjel verde presarat peste acesta si suc de lamaie, dupa gust.

Pofta buna!

Comentarii

  • yum, ce bine arata, tare apetisant! 🙂

    • diva in bucatarie

      Multumesc Mihaela!

  • Neata draga mea, ai un premiu la mine pe blog, te astept sa-l ridici, te pup :*

    • diva in bucatarie

      Multumesc Dana! Te pup

  • Un deliciu,imi place foarte mult cu cartofi!Pupici!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Flory, te pup!

  • zilahi adela

    Bun pestele! Arata senzational!! Un premiu te asteapta si la mine!! Pup!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Adela! Te pup!

  • Ce bine arata! Am si eu 2 dorade in cuptor si ma gandeam sa le pregatesc in crusta de sare.

    • diva in bucatarie

      Multumesc Raluca! Nu am incercat in crusta de sare, dar am mancat somon pregatit astfel si mi-a placut!

  • Offf… iar o sa poftesc toata ziua la pestele tau.. 🙂
    Te pup si te invit sa „ridici” un premiu de la mine!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Simona! Te pup

  • O mâncãricã usoarã si delicioasã! te pup:)

    • diva in bucatarie

      Multumesc Ramona!

  • Daca zici tu ca e bun, fac si eu cat de curand…eu nu am avut curajul sa pun dorada la cuptor, din considerentul ca e grasa!

    • diva in bucatarie

      Viviana, a fost f buna, mie nu mi se pare grasa, cum e scrumbia de exemplu…

  • Wow! arata delicios..personal nu am mancat dorada decat la restaurant, dar acum cand am vazut cat de usor se prepara, sigur o sa incerc sa fac si acasa.. 😀 Multumesc!

  • Sunt innebunita dupa dorada !!! delicioasa papica ai aici ! distractie placuta azi !!;) pupici

    • diva in bucatarie

      Multumesc Antonina!

  • Imi place dorada!!!Delicioasa la maxim!Pup!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Licuta! Pup

  • Îmi place si dorada, chiar daca nu ma au în vînt dupa peste. Arata tare bine!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Maya! Mie imi place mult pestele…

  • alina

    like….

    • diva in bucatarie

      Alina si eu i-am dat like de vreo 3 ori!

  • Ioana S

    Am încercat câteva Rețete de pe blog si au ieșit minunat!
    Pentru cei care nu se pricep la preparat peste, când se Adaugă Peștele se pune capac/folie pe tava? Multumesc

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *