Dorada la cuptor
Dorada la cuptor. Cartofii ii curatam de coaja si ii taiem felii subtiri. Ungem un vas termorezistent cu usturoiul frecat cu ulei, apoi punem feliile de cartofi in vas.
INGREDIENTE:
200g cartofi
2 catei de usturoi zdrobiti
sucul de la 1/2 lamaie
50 ml vin alb
20 ml apa
4-5 rosii cherry
1 dorada medie-mare – intreaga, spalata si eviscerata
10 ml ulei
1 lingura unt
1/2 legatura patrunjel proaspat tocat
2 fire de cimbru proaspat
sare
piper
1 praf de boia de ardei dulce
suc de lamaie pentru servit – optional
PREPARARE:
Cartofii ii curatam de coaja si ii taiem felii subtiri. Ungem un vas termorezistent cu usturoiul frecat cu ulei, apoi punem feliile de cartofi in vas.
Turnam sucul de lamaie si vinul, asezonam cu sare, piper si boia, apoi coacem cartofii timp de 15-20 minute, acoperind vasul, in cuptorul preancalzit la 200°C, pana incep sa se inmoaie.
In acest moment adaugam rosiile cherry, pastrand una, taiata pe jumatate, pentru umplerea pestelui si putin cimbru. Frecam pestele cu unt, la exterior si in interior, il condimentam cu sare si piper, il umplem cu o rosie cherry si un fir de cimbru proaspat, apoi il dam la 220°C pentru 10-12 minute pe fiecare parte a pestelui.
Se poate strica putin aspectul pestelui cand va fi intors daca nu se face cu grija, insa se poate trece repede peste acest amanunt cand pestele este mancat. Gustul este prea bun!
Dorada la cuptor cu cartofi si rosii va fi mancata imediat, cu patrunjel verde presarat peste acesta si suc de lamaie, dupa gust.
Pofta buna!
yum, ce bine arata, tare apetisant! 🙂
Multumesc Mihaela!
Neata draga mea, ai un premiu la mine pe blog, te astept sa-l ridici, te pup :*
Multumesc Dana! Te pup
Un deliciu,imi place foarte mult cu cartofi!Pupici!
Multumesc Flory, te pup!
Bun pestele! Arata senzational!! Un premiu te asteapta si la mine!! Pup!
Multumesc Adela! Te pup!
Ce bine arata! Am si eu 2 dorade in cuptor si ma gandeam sa le pregatesc in crusta de sare.
Multumesc Raluca! Nu am incercat in crusta de sare, dar am mancat somon pregatit astfel si mi-a placut!
Salut
De fapt sunt in congelator. Cred ca la ora aia inca dormeam:-)
:))
Offf… iar o sa poftesc toata ziua la pestele tau.. 🙂
Te pup si te invit sa „ridici” un premiu de la mine!
Multumesc Simona! Te pup
O mâncãricã usoarã si delicioasã! te pup:)
Multumesc Ramona!
Daca zici tu ca e bun, fac si eu cat de curand…eu nu am avut curajul sa pun dorada la cuptor, din considerentul ca e grasa!
Viviana, a fost f buna, mie nu mi se pare grasa, cum e scrumbia de exemplu…
Wow! arata delicios..personal nu am mancat dorada decat la restaurant, dar acum cand am vazut cat de usor se prepara, sigur o sa incerc sa fac si acasa.. 😀 Multumesc!
Multumesc!
Sunt innebunita dupa dorada !!! delicioasa papica ai aici ! distractie placuta azi !!;) pupici
Multumesc Antonina!
Imi place dorada!!!Delicioasa la maxim!Pup!
Multumesc Licuta! Pup
Îmi place si dorada, chiar daca nu ma au în vînt dupa peste. Arata tare bine!
Multumesc Maya! Mie imi place mult pestele…
like….
Alina si eu i-am dat like de vreo 3 ori!
Am încercat câteva Rețete de pe blog si au ieșit minunat!
Pentru cei care nu se pricep la preparat peste, când se Adaugă Peștele se pune capac/folie pe tava? Multumesc
Nu se acopera pestele la cuptor. Multumesc pentru aprecieri!