Dorada la cuptor

17 ianuarie 2012Diva in Bucatarie

Dorada la cuptor. Cartofii ii curatam de coaja si ii taiem felii subtiri. Ungem un vas termorezistent cu usturoiul frecat cu ulei, apoi punem feliile de cartofi in vas.

INGREDIENTE:

200g cartofi
2 catei de usturoi zdrobiti
sucul de la 1/2 lamaie
50 ml vin alb
20 ml apa
4-5 rosii cherry
1 dorada medie-mare – intreaga, spalata si eviscerata
10 ml ulei
1 lingura unt
1/2 legatura patrunjel proaspat tocat
2 fire de cimbru proaspat
sare
piper
1 praf de boia de ardei dulce
suc de lamaie pentru servit – optional

PREPARARE:

Cartofii ii curatam de coaja si ii taiem felii subtiri. Ungem un vas termorezistent cu usturoiul frecat cu ulei, apoi punem feliile de cartofi in vas.
Turnam sucul de lamaie si vinul, asezonam cu sare, piper si boia, apoi coacem cartofii timp de 15-20 minute, acoperind vasul, in cuptorul preancalzit la 200°C, pana incep sa se inmoaie.

In acest moment adaugam rosiile cherry, pastrand una, taiata pe jumatate, pentru umplerea pestelui si putin cimbru. Frecam pestele cu unt, la exterior si in interior, il condimentam cu sare si piper, il umplem cu o rosie cherry si un fir de cimbru proaspat, apoi il dam la 220°C pentru 10-12 minute pe fiecare parte a pestelui.

Se poate strica putin aspectul pestelui cand va fi intors daca nu se face cu grija, insa se poate trece repede peste acest amanunt cand pestele este mancat. Gustul este prea bun!

Dorada la cuptor cu cartofi si rosii va fi mancata imediat, cu patrunjel verde presarat peste acesta si suc de lamaie, dupa gust.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Am încercat câteva Rețete de pe blog si au ieșit minunat!
    Pentru cei care nu se pricep la preparat peste, când se Adaugă Peștele se pune capac/folie pe tava? Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *