Plachie de peste cu ciuperci
Plachie de peste cu ciuperci. Calim o ceapa tocata marunt si ciupercile, apoi aduagam morcovul ras prin razatoarea mica. Stingem cu vin si lasam la foc mic pana se evapora alcoolul.
INGREDIENTE:
700 g peste file
200 g ciuperci din conserva
50 ml ulei
2 cepe mari
400 g pulpa de rosii
1 ceasca suc de rosii
1 morcov mic ras
1 lingurita capere
50 ml vin alb
50 ml apa
1 foaie de dafin
2 linguri faina
suc de lamaie sau otet
sare
piper proaspat macinat
PREPARARE:
Calim o ceapa tocata marunt si ciupercile, apoi aduagam morcovul ras prin razatoarea mica. Stingem cu vin si lasam la foc mic pana se evapora alcoolul.
Adaugam rosiile si sucul de rosii, asezonam cu sare si piper si fierbem la foc mic in jur de 5 minute.Punem sosul intr-un vas termorezistent, adaugam ceapa taiata julienne, caperele, frunza de dafin, apa, apoi pregatim pestele.
Pestele spalat il condimentam cu sare si piper, il dam prin faina, apoi il calim putin pe ambele parti.
Punem pestele peste sosul cu ciperci si dam totul la cuptor, la 200°C pentru 15- 20 minute.
Cand este gata punem sucul de lamaie peste peste si servim imediat.
Pofta buna!
Si eu am facut peste in weekend! De mult tot zic sa fac plachie, arata super yummi:)
Astazi fac salata ta de cartofi cu macrou (in sfarsit am gasit peste afumat si o pot face).
Te pup!
OOOh, da si eu as mai face una! Doar ca acum sunt la cura de detoxifiere! Fara cartofi, porc, vita… Pup
Tare, tare bun! Mi-as dori sa pape si membrii familiei mele peste!
Raluca, eu am mancat singura pestele….
Tare-mi mai place.O zi buna.
Multumesc Mihaela!
vai cum arata…….Mi-e pofta deja!
Alina se face f rapid….
Minunata ,vreau si eu!
Flory, din pacvte te pot servi doar virtual…
Ce bunatate ai facut tu aici! Chiar ca plachie n-am mai facut de foarte mult timp… cred ca sunt cativa ani! 🙁 O trec la favorite! Pupici
Simona, incearca sa o faci daca iti place… Pup
Mmm, iar peste!!!Saptamana asta fac si eu ca tare mi-ai facut pofta:))Pup!
Licuta, draga mea, eu abia acum incep o cura de detoxifiere dupa sarbataori, cu salata si peste…
Bun si sanatos!Ador pestele de orice natura,s-a vazut,nu:)
Multumesc Teo!