Pui Shanghai

17 octombrie 2011Diva in Bucatarie

Pui Shanghai. Pui Shanghai. reteta pui Shanghai. Pui Shanghai diva in bucatarie. shanghai chiken. easy shanghai chiken. Reteta de pui shanghai. pui chinezesc

Pui Shanghai, reteta chinezeasca delicioasa, cu cateva ingrediente simple

Reteta de pui Shanghai are bucati de pui fragede si suculente. Varianta aceasta este o reinterpretare romaneasca, pe care am intalnit-o prima oara la cei care livreaza mancare chinezeasca.

Pe site-urile chinezesti puiul Shanghai nu are crusta, dar are mult sos langa el. 

Mai multe retete cu pui din bucataria chinezeasca:

  1. pui chinezesc in sos de lamaie
  2. in sos dulce-acrisor cu ananas
  3. pui in cinci culori

INGREDIENTE:

1 bucata piept de pui dezosat (400g)
4 linguri sos de soia
1 lingura otet chinezesc
3 linguri faina
3 oua
1 lingurita fulgi ardei iute
3 linguri corn flakes macinat
3 linguri pesmet
sare
piper
ulei pentru prajit

PREPARARE:

Pieptul de pui il taiem in fasii subtiri de grosimea si lungimea unui deget.

Intr-un bol punem puiul la marinat cu otet chinezesc, fulgi ardei iute si 3 linguri de soia.

In alt vas batem ouale cu 1 lingura sos de soia, sare si piper.

Adaugam faina si amestecam pana la omogenizare.

Punem o tigaie cu ulei la incins.

Bucatile de pui, le trecem prin amestecul de ou, apoi prin amestecul de corn flakes si pesmet. Le prajim pe ambele parti in uleiul bine incins.

Scoatem puiul pe un servet de bucatarie, astfel incat sa fie absorbit excesul de ulei.
Servim puiul cu orez, legume sau taitei.
Pofta buna !

Ma gasesti si pe YouTube

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Felicitari! Preparatele arata foarte bine.Daca nu te superi, am mici recomandari. La marinat se foloseste in loc de vin, o „tarie” care se numeste „Fentszyu” sau „Maotai”, chinezii la acest preparat folosesc amidon si nu faina, in loc de fulgi de ardei iuti se poate folosi un produs excelet , pe nume „Sambal Oelek”, mustar (obligatoriu) sos de soia dar si de peste. La prajit in maia se pune samburi de susan alb si nu fulgi de porumb. Cu fulgi de porumb aduc a pui de la KFC. Si o recomandare la celelalte preparate: in bucataria chineza se folosesc foarte mult legumele, cam 80% legume si restul carne. Legumele tratate la foc iute, numai pt caramelizare. In rest, asa cum le prezinti sunt apetisante tare!!!

Răspunde-i lui DorinaAnulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *