Cartofi cu bacon si ceapa rosie
Cartofi cu bacon si ceapa rosie. Cartofii cu bacon si ceapa rosie sunt garnitura perfecta langa o friptura de porc. Daca avem si un pahar de bere, putem spune ca masa e completa! Cine vine la masa?

Cartofii cu bacon si ceapa rosie sunt garnitura perfecta langa o friptura de porc. Daca avem si un pahar de bere, putem spune ca masa e completa! Cine vine la masa?
INGREDIENTE:
600 g cartofi
200 g bacon sau kaizer
2 cepe rosii
1 lingurita cimbru uscat
cateva fire de cimbru proaspat
2 catei usturoi
50 g parmezan ras
2 linguri ulei de masline
2 linguri unt topit
sare
piper
PREPARARE:
Fierbem cartofii in coaja timp de 5 minute, doar cat sa se moaie putin. Ii curatam de coaja, ii feliem si ii punem in tava in care am pus ulei si unt topit. Asezonam cu sare si piper, presaram cimbru uscat, adaugam cateii de usturoi tocati marunt, firele de cibru proaspat, felii de bacon sau kaizer si in final, ceapa taiata pestisori. Acoperim cu o folie de aluminiu si lasam sa se coaca la 200°C timp de 10-15 minute.
Dupa acest interval de timp scoatem folia si ii lasam sa se rumeasca. Cand ii scoatem din cuptor presaram parmezan ras si ii servim fierbinti pe post de garnitura, sau ca atare cu o salata verde.
Pofta buna!
Super delicioasa combinatia,pupici!
Fac si eu ceva asemanator , fara cimbru pt ca nu-mi place mie , si sunt super buni . Simplu, rapid , delicios .
Bun-bun-bun…
Poate le facem într-o seară cunoştinţă cartofilor voştri cu friptura noastră de porc/vită :))
Mai pune cineva o salată/desert la bătaie şi cina-i gata! 🙂
Multumesc Flory!
Multumesc Dorina!
Andi cred ca facem ceva de genul friptura de tine, cartofii de la mine si un desert de la … poate o conving pe Antonina. Iti doresc o zi frumoasa!
foarte buni!Pup
Multumesc Alinutzika!
Ti`am spus ca esti inspiratia mea in ceea ce priveste garniturile?! Delicios! Te pup
Multumesc Simona! Te pup
Sunt foarte gustosi acesti cartofi. I-am servit cu ardei copti si a fost o combinatie minunata. Imi plac mult retetele tale, sunt usoare si gustoase. Felicitari pt pasiunea cu care gatesti!
Multumesc, Ramona!