Toamna se instaleaza confortabil, la fel si frigul… Mi-am propus sa inveselesc atmosfera cu un chec foarte delicios, asortat la culorile frunzelor din gradina mea. Cred ca saptamana trecuta era inca vara!!! Cand a plecat?
Reteta initiala avea morcovi, dar cand am deschis cutia cu fructe din frigider mi-a facut cu ochiul dovleacul, iar eu fire vulnerabila, m-am lasat ispitita. Nu-mi pare rau, a iesit un chec foarte delicios.
INGREDIENTE:
4 oua
100 ml ulei
150 g zahar
200 g faina
1 1/2 cana cu dovleac ras
1 plic praf de copt
1 lingurita esenta de vanilie
1/2 lingurita praf scortisoara
2 linguri nuci tocate
2 linguri stafide
PREPARARE:
Pentru inceput mixam albusurile spuma tare. Galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul si esenta de vanilie. Adaugam uleiul si amestecam. Punem apoi albusurile spuma peste galbenusuri si amestecam usor.
Incorporam faina amestecata cu praful de copt, apoi adaugam dovleacul ras, nucile, stafidele si scortisoara.
Amestecam pana se omogenizeza compozitia. Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu ulei si faina sau cu hartie de copt. Vom coace checul in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 45 minute.
Se face atat de usor, incat trebuie sa va lasati ispititi si sa il incercati.
Pofta buna!
ce frumos ti-a iesit !!!!
Multumesc Adina!
Mmmm, ce buun!Imi place la nebunie sezonul dovleacului!
P.S. Aseara am facut conopida pane, ne-am lins pe degete:))
Merci! Pupici!
Cheg cu fructe am facut… dar cu dovleac n`am incercat inca. Vad ca`i vb de dovleacul ala mare… si galben.. cum ii spunea bunicul “turcesc”?! Te pup
am cumparat ceva asemanator doar ca era cu morcovi in loc de dovleac.cred ca e un chec super fin si aromat.pupic
Am sa incerc si eu reteta , tare imi trage cu ochiul! Pupicei!
Multumesc Dana! Ma bucur ca v-a placut! Pup
Simona, cu acel dovleac galben-portocaliu. Minunat pt cei care iubesc dovleacul!
Draga Sarah, reteta pe care am primit-o era cu morcov, dar am preferat dovleacul… Pupici
Sper sa iti placa Adela! Te pup
Dovleacul nu imi place dar o bucatica cu fructe mai multe as gusta ca imi plac mult!Pupici!
Multumesc Teo! Weekend placut!
hmmmm, ai surprins gustul toamnei intr-un chec 😉
Delicios:)
Ce frumos arata!
Multumesc, Timea.
Super bun checul, l-am facut de mai multe ori, si ca sa il mai schimb si sa maschez dovleacul (pentru copii), am taiat 20g de faina si am adaugat 20g cacao,si am scos scortisoara (nu stiam cum merge cu cacao) si fructele uscate, iar copiii il adora.
Ador dovleacul, explozie de arome imbinate intrun delicios chec.
Multumesc! Sper ca il vei pregati curand si te vei inscribe la concursul de pe fb