fbpx

RETETE RECENTE

CREMA DE BRANZA CU RIDICHI

May 15, 2011 | CATEGORIA

Crema de branza cu ridichi: aperitiv sau gustare, cu marea calitate de a se prepara rapid. Este gustoasa si se poate servi cu paine sau biscuti sarati, pe felii de castravete, sau tulpina de telina si rezultatul va fi absolut delicios!

Am ales doar branza de vaci pentru aceasta crema de branza, dar am amestecat-o cu ou fiert tare, condimente si ceapa verde. Simplu, gustos, fara sa deranjam colesterolul.

Le-am pregatit special pentru musafirii de azi, iar finul meu acuza probleme legate de un colestorol marit. Din acest motov am facut o crema de branza dietetica, gustoasa, prezentata frumos pe biscuit sarati.

Ma gandesc ca ar foarte potrivite si pe mesele de sarbatoare, fie pentru Sarbatorile Pascale, fie pentru Craciun, dar si pentru aniversari sau alte evenimente din viata voastra.

Ceea ce vreau sa subliniez este faptul ca poti realiza cu ingrediente banale si simple retete foarte gustoase. Branza de vaci ar fi bine sa nu fie de tipul cottage. este prea moale, cu smantana. Nu avem nevoie pentru aceasta reteta de smantana.

Eu am folosit branza de vaci ambalata ca un pachet de unt, dar se gaseste si in cutii (Lacteea) sau in pungi de plastic (Oke). Folositi ce gasiti si ce va place. Doar ca ultima solutie poate fi inlocuita cu crema de branza Philadelphia.

INGREDIENTE:

200 g branza de vaci
1/4 lingurita boia de ardei dulce
1/4 lingurita sare
1 ceapa verde
1 ou fiert de consistenta tare
marar
2 – 3 ridichi taiate cubulete mici
ridichi pentru decor

PREPARARE:

Amestecam crema de branza cu boia de ardei, sare, albusul de ou tocat foarte marunt, ceapa tocata, galbenusul de ou.

Dupa ce se omgenizeaza compozitia adaugam ridichile si mararul tocate. Amestecam iar si punem compozitia 5-10 minute la frigider.
Dupa ce s-a racit putin putem sa o aranajam intr-un bol si, sa decoram cu felii de ridichi.

Daca o serviti la o masa cu prietenii puteti pune crema de branza pe biscuti sarati, pe felii de castravete sau tulpina de telina.

Pofta buna!

Comentarii

  • Nu de mult am facut si eu crema asta de branza numai ca nu am pus marar,ou si ridichi.
    Este foarte buna si rapid de facut.
    Data viitoare o voi face ca tine,ma bucur ca am gasit altfel de reteta.

    • diva in bucatarie

      Multumesc, sper sa iti placa si varianta mea.

  • O crema de branza nu am facut de o vesnicie!Bun si sanatos!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Teo.

  • Si eu cunosteam doar varianta clasica, dar acum este pacat sa nu ne folosim de ridichi, ceapa verde, etc 🙂
    Pupici!

    • diva in bucatarie

      Angela, orice combinatie este buna, daca iti place…

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *