Crema de branza cu ridichi
Crema de branza cu ridichi
Crema de branza cu ridichi: aperitiv sau gustare, cu marea calitate de a se prepara rapid. Este gustoasa si se poate servi cu paine sau biscuti sarati, pe felii de castravete, sau tulpina de telina si rezultatul va fi absolut delicios!
Am ales doar branza de vaci pentru aceasta crema de branza, dar am amestecat-o cu ou fiert tare, condimente si ceapa verde. Simplu, gustos, fara sa am probleme cu colesterolul.
Le-am pregatit special pentru musafirii de azi, iar finul meu acuza probleme legate de un colestorol marit.
Din acest motiv am facut o crema de branza dietetica, gustoasa, prezentata frumos pe biscuit sarati.
Ma gandesc ca ar foarte potrivite si pe mesele de sarbatoare, fie pentru Sarbatorile Pascale, fie pentru Craciun, dar si pentru aniversari sau alte evenimente din viata voastra.
Ceea ce vreau sa subliniez este faptul ca poti realiza cu ingrediente banale si simple retete foarte gustoase.
Branza de vaci ar fi bine sa nu fie de tipul cottage. Este prea moale si contine smantana. Nu aveti nevoie pentru aceasta reteta de smantana.
Eu am folosit branza de vaci ambalata ca un pachet de unt, dar se gaseste si in cutii (Lacteea) sau in pungi de plastic (Oke – este putin cam uscata, adaugati putina smantana, lapte sau iaurt).
Folositi ce gasiti si ce va place. Doar, ca ultima solutie, poate fi inlocuita cu crema de branza Philadelphia sau ricotta.
Iata lista de ingrediente si modul d epreparare pentru crema de branza cu ridichi:
INGREDIENTE:
200 g branza de vaci
1/4 lingurita boia de ardei dulce
1/4 lingurita sare
1 ceapa verde
1 ou fiert de consistenta tare
marar
2 – 3 ridichi taiate cubulete mici
ridichi pentru decor
PREPARARE:
Am amestecat branza de vaci cu boia de ardei dulce, sare, albusul de ou tocat foarte marunt, ceapa tocata, galbenusul de ou.
Am folosit un mixer obisnuit, dar totul merge foarte rapid daca folositi un robot de bucatarie.
Dupa ce s-a omgenizat compozitia am adaugat ridichile si mararul tocate marunt.
Am amestecat cu o spatula si am pus crema de branza cu ridichi pentru minim 10-15 minute la frigider.
Dupa ce s-a racit putin putei sa o lasati intr-un bol si sa o decorati cu ridichi.
Eu am preferat sa pun crema de branza cu ridichi pe biscuiti sarati, caci vroiam sa ne bucuram de vremea buna, sa stam la masa pe terasa din gradina, cu o halba de bere la povesti.
Puteti pune aceasta crema pe felii de castravete sau tulpina de telina (apio).
La aceasta masa am avut si alte aperitive simple si foarte rapide, perfecte de servit pe post de gustare intre mese.
Daca vreti sa cititi retetele aperitivelor pregatite de mine apasati pe titlul retetei care va inspira:
Pe seara am pregatit frigarui de pui si orez cu fidea. Iar la desert am avut tort de ciocolata fara faina.
Sper sa va inspir si pe voi sa gatiti o parte din retetele mele.
Pofta buna!
Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.
Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici.
Va invit si in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.
Nu de mult am facut si eu crema asta de branza numai ca nu am pus marar,ou si ridichi.
Este foarte buna si rapid de facut.
Data viitoare o voi face ca tine,ma bucur ca am gasit altfel de reteta.
Multumesc, sper sa iti placa si varianta mea.
O crema de branza nu am facut de o vesnicie!Bun si sanatos!
Multumesc Teo.
Si eu cunosteam doar varianta clasica, dar acum este pacat sa nu ne folosim de ridichi, ceapa verde, etc 🙂
Pupici!
Angela, orice combinatie este buna, daca iti place…