Prajitura cu miere de albine

16 mai 2011Diva in Bucatarie

Prajitura cu miere de albine. Prajitura pufoasa cu miere de albine are parfum de sarbatori special, unic, cu arome fara de care nu concep sa intampin iarna.

Prajitura cu miere de albine este moale, pufoasa si parfumata. Se numeste si prajitura turta dulce pufoasa. Cu siguranta copiii vor da tarcoale in jurul cuptorului cand se coace, dar cand o veti scoate din cuptor ii veti cuceri definitiv… Se prepara foarte usor si foarte rapid, ceea ce este cu siguranta o mare calitate.

Prajitura pufoasa cu miere de albine are parfum de sarbatori special, unic, cu arome fara de care nu concep sa intampin iarna.

„Prajitura turta dulce” are gustul si mirosul placut al acelui biscuite pregatit special pentru a intampina sarbatorile de iarna, doar ca se face in tava si nu se decupeaza.

Reteta aceasta o am de la soacra mea. Nu este singura reteta pe care mi-a dat-o. Sunt convinsa ca cei care au incercat reteta prajiturilor Kati sau Jerbo au incantati de gustul acestora.

Retete speciale pentru a-l intampina pe Mos Craciun gasiti in aceasta postare: retete de turta dulce, bomboane, fursecuri, prajituri, checuri.

Puteti sa va inspirati si sa va faceti sarbatorile frumoase. Dar, nu uitati sa incercati si aceasta prajitura cu  miere de albine.

Au circulat zvonuri cum ca nu ar fi bine sa punem miere de albine in prajituri si biscuiti. Nu cred absolut deloc ca este un studiu real, ci unul de marketing, in functie de interesele celor care l-au platit.

Daca ar fi asa, inseamna ca toti oamenii din nordul Europei ar fi bolnavi. Ei au multe deserturi cu miere de albine si toate pregatite la cuptor. Consumul de turta dulce in tarile nordice este destul de mare. Cred ca nu trebuie sa mai purtam o discutie  asupra acestui subiect.

Acum va las sa descoperiti cum se face cea mai buna si cea mai pufoasa prajitura cu miere de albine – prajitura turta dulce.

INGREDIENTE:

(tava 33*23 cm)

2 oua
150 g zahar
100 ml ulei
100 g miere de albine
150 g miez nuca macinta fin
250 ml lapte
1 lingura coaja rasa de portocale sau 1 lingurita pudra de coaja de portocale
1 lingurita cuisoare – macinate
1 lingurita bicarbonat
250-300 g faina (in functie de cat de mari sunt ouale)
1 lingurita praf scortisoara

PREPARARE:

Reteta am pregatit-o si video, intr-o tava lunga astfel incat sa tai prajitura cu forme de biscuiti.

Pentru inceput mixam ouale cu zaharul pana au devenit o spuma ce si-a dublat volumul.

Am adaugat pe rand ulei, miere de albine si miez de nuca, amestecand bine dupa fiecare in parte.

Am turnat laptele cate putin, am ameoestecat, apoi am pus bicarbonatul si mirodeniile: coaja de portocale, cuisoarele, scortisoara. Am amestecat pana s-a omogenizat compozitia. La sfarsit am incorporat faina.

Am turnat aluatul in forma in care am pus hartie de copt si am copt aproximativ 30-40 de minute in cuptorul preancalzit la 180°C. Nu-i asa ca se face rapid si nu e nimic complicat?

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Este aromata si cu siguranta iti spun: cine intra pe usa, dupa ce ai facut prajitura, pofteste la ceva dulce imediat…

  2. Deja ma oftic ca sunt la dieta…
    Oare cand ai tu timp sa faci atatea minunatii?! 🙂
    Am incercat si eu odata o prajitura cu miere, dar din pacate nu mi`a iesit 🙁 Cand voi avea ocazia o s`o fac din nou dupa reteta ta!
    Te pup

    1. Prajitura asta o faci imediat, e asa de simpla ca nici nu stii cat de repede ai pus-o la copt…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *