PRAJITURA CU MIERE DE ALBINE

May 16, 2011 | CATEGORIA

Prajitura cu miere de albine este moale, pufoasa si parfumata. Cu siguranta copiii vor da tarcoale in jurul cuptorului cand se coace, dar cand o veti scoate din cuptor ii veti cuceri definitiv… Se prepara foarte usor si foarte rapid, ceea ce este cu siguranta o mare calitate.

Parfum de sarbatori, special, unic. Arome fara de care nu concep sa intampin iarna.

Noi ii mai spunem “prajitura turta dulce”. Are gustul si mirosul placut al acelui biscuite pregatit special pentru a intampina sarbatorile de iarna.

Reteta aceasta o am de la soacra mea. Nu este singura. sunt convinsa ca cei care au incercat reteta prajiturii Kati sau Jerbo au fost la fel de incantati de aceasta ” mostenire”.

Retete speciale pentru a-l intampina pe Mos Craciun gasiti in aceasta postare: retete de turta dulce, bomboane, fursecuri, prajituri, checuri.

Puteti sa va inspirati si sa va faceti sarbatorile frumoase. dar, nu uitati sa incercati prajitura cu  miere de albine. Au circulat zvonuri cum ca nu ar fi bine sa punem miere de albine in prajituri si biscuiti. Nu cred absolut ca este un studiu real, ci unul de marketing, in functie de interesele celor care l-au platit. Daca ar fi asa, inseamna ca toti oamenii din nordul Europei ar fi bolnavi. Ei au multe deserturi cu miere de albine si toate pregatite la cuptor. Consumul de dulce in tarile nordice este destul de mare. Cred ca nu trebuie sa mai purtam o discutie  asupra acestui subiect.

Acum va las sa descoperiti cum se face prajitura cu miere de albine. Cea mai buna si mai parfumata prajitura de iarna.

 

INGREDIENTE:

2 oua
150 g zahar
100 ml ulei
100 g miere de albine
150 g miez nuca
1 cana lapte
1 lingura coaja rasa de portocale
1 lingurita cuisoare – macinate
1 lingurita bicarbonat stins cu suc lamaie
250 g faina
1 lingurita praf scortisoara

PREPARARE:

Pentru inceput mixam ouale cu zaharul pana devin o spuma. Adaugam ulei, apoi miere de albine si miez de nuca.

Turnam laptele cate putin, amestecam, apoi punem bicarbonatul stins cu lamaie si mirodeniile: coaja de portocale, cuisoarele, scortisoara si amestecam pana se omogenizeaza compozitia. La sfarsit integram faina.

Turnam aluatul in forma in care am pus hartie de copt si coacem aproximativ 40 de minute in cuptorul preancalzit la 180°C. Nu-i asa ca se face rapid si nu e nimic complicat?

Pofta buna.

Comentarii

  • Claudia

    Trebuie sa fie foarte bun si aromat!

  • diva in bucatarie

    Este aromata si cu siguranta iti spun: cine intra pe usa, dupa ce ai facut prajitura, pofteste la ceva dulce imediat…

  • Deja ma oftic ca sunt la dieta…
    Oare cand ai tu timp sa faci atatea minunatii?! 🙂
    Am incercat si eu odata o prajitura cu miere, dar din pacate nu mi`a iesit 🙁 Cand voi avea ocazia o s`o fac din nou dupa reteta ta!
    Te pup

    • diva in bucatarie

      Prajitura asta o faci imediat, e asa de simpla ca nici nu stii cat de repede ai pus-o la copt…

  • ada

    Atat de faina si simpla inacat ,,merita” plagiata!

    http://www.monitorulvn.ro/monitorul_de_vrancea-2-108814.htm

    • diva in bucatarie

      Puteau macat sa schimbe textul….

  • Maria

    Eu zic că seamănă un pic cu turta dulce, ceea ce mă bucură 🙂

    • diva in bucatarie

      Aduce foarte mult!

  • CLAUDIA

    CAT LAPTE TREBUIE MAI EXACT? CANTITATEA IN ML SE POATE DA CU APROXIMATIV.MULTUMESC

    • diva in bucatarie

      180 ml

      • Madalina

        Ce dimensiuni are tava?Multumesc!

        • diva in bucatarie

          20*30

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *