fbpx

RETETE RECENTE

PAUZA PENTRU CAFEA SI CATEVA MADELEINE

March 11, 2011 | CATEGORIA

Aceasta prajitura este celebra. Poarta numele celei care a creat-o – o tarancuta din zona Commercy en Lorraine. Se pare ca a fost lansata la curtea regala de la Versailles in 1755, insa cel care a facut-o cu adevarat celebra este Marcel Proust in romanul “Cautarea timpui pierdut”.
Are o forma frumoasa de scoica, cu o pronuntata aroma de lamaie sau portocala. Pot fi o gustare perfecta langa ceaiul de dupa-amiaza.

INGREDIENTE (pentru 12 bucati):

60 g faina + 2 linguri pentru tapetare
60 g zahar
60 unt topit + 10 g pentru tapetare
2 oua
1 varf cutit praf de copt
coja rasa de la 1/2 de portocala
2 lingurite suc de portocala

PREPARARE:

Pentru inceput amestecam zaharul si ouale pana cand devin o crema pufoasa. Adaugam untul topit si sucul de portocale si amestecam, iar la sfarsit incorporam usor faina pe care am amestecat-o cu praful de copt si coaja de portocale.

Punem compozitia cu o lingura in formele de madelaine care au fost tapetate cu unt topit si faina. Dam la cuptor pentru 8-10 minute, la 200°C, pana devin aurii.

Lasam sa se raceasca 5 minute in forme, apoi le scoatem si le pudram cu zahar praf.

Pofta buna!

Comentarii

  • Sunt preferatele mele,foarte frumos ti-au iesit !

    • diva in bucatarie

      Multumesc! Si mie imi plac foarte mult!

  • Ce dragut arata, ma servesc cu una 🙂

    • diva in bucatarie

      Cu mare placere!

  • fine, frumoase, aromate … ideale chiar si langa o ciocolata calda 🙂

    • diva in bucatarie

      Multumesc!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *