Aceasta prajitura este celebra. Poarta numele celei care a creat-o – o tarancuta din zona Commercy en Lorraine. Se pare ca a fost lansata la curtea regala de la Versailles in 1755, insa cel care a facut-o cu adevarat celebra este Marcel Proust in romanul „Cautarea timpui pierdut”.
Are o forma frumoasa de scoica, cu o pronuntata aroma de lamaie sau portocala. Pot fi o gustare perfecta langa ceaiul de dupa-amiaza.
INGREDIENTE (pentru 12 bucati):
60 g faina + 2 linguri pentru tapetare
60 g zahar
60 unt topit + 10 g pentru tapetare
2 oua
1 varf cutit praf de copt
coja rasa de la 1/2 de portocala
2 lingurite suc de portocala
PREPARARE:
Pentru inceput amestecam zaharul si ouale pana cand devin o crema pufoasa. Adaugam untul topit si sucul de portocale si amestecam, iar la sfarsit incorporam usor faina pe care am amestecat-o cu praful de copt si coaja de portocale.
Punem compozitia cu o lingura in formele de madelaine care au fost tapetate cu unt topit si faina. Dam la cuptor pentru 8-10 minute, la 200°C, pana devin aurii.
Lasam sa se raceasca 5 minute in forme, apoi le scoatem si le pudram cu zahar praf.
Pofta buna!
Comentarii
Sunt preferatele mele,foarte frumos ti-au iesit !
Multumesc! Si mie imi plac foarte mult!
Ce dragut arata, ma servesc cu una 🙂
Cu mare placere!
fine, frumoase, aromate … ideale chiar si langa o ciocolata calda 🙂
Multumesc!