Madeleine cu portocale

11 martie 2011Diva in Bucatarie

Madeleine cu portocale. Madeleine cu portocale, reteta simpla, rapida si usoara. Reteta madeleine cu portocale. Cea mai simpla reteta de madeleine cu portocale.

Madeleine cu portocale, reteta simpla, rapida si usoara. Reteta madeleine cu portocale. Cea mai simpla reteta de madeleine cu portocale.

Se coc in forme speciale ce le da forma unor scoici. Sunt versatile. Poti adauga arome de citrice, ciocolata, mac, fructe, miere de albine, cafea.

Aceasta prajitura este celebra. Poarta numele celei care a creat-o – o tarancuta din zona Commercy en Lorraine.

Se pare ca a fost lansata la curtea regala de la Versailles in 1755, insa cel care a facut-o cu adevarat celebra este Marcel Proust in romanul „Cautarea timpui pierdut”.
Are o forma frumoasa de scoica, cu o pronuntata aroma de lamaie sau portocala.

Pot fi o gustare perfecta langa ceaiul de dupa-amiaza.

Alte retete de madeleine publicate pe site:

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de madeleine cu portocale: 

Ingrediente madeleine cu portocale:

(pentru 12 bucati)

60 g faina + 2 linguri pentru tapetare
60 g zahar
60 unt topit + 10 g pentru tapetare
2 oua
1 varf cutit praf de copt
coja rasa de la 1/2 de portocala
2 lingurite suc de portocala

Mod de preparare madeleine cu portocale:

Pentru inceput amesteci zaharul si ouale pana cand devin o crema pufoasa.

Adaugi untul topit si sucul de portocale si amesteci, iar la sfarsit incorporezi usor faina pe care ai amestecat-o in prealabil cu praful de copt si coaja de portocale.

Pui compozitia cu o lingura in formele de madelaine care au fost tapetate cu unt topit si faina.

Pui forma cu madeleine cu portocale la cuptor pentru 8-10 minute, la 200°C, pana devin aurii.

Servire madeleine cu portocale:

Le lasi sa se raceasca timp de 5 minute in forme, apoi le scoti si le tapetezi cu zahar pudra.

Poti sa le decorezi si cu ciocolata topita sau le lasi simple.

Pofta buna!

Ma gasesti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *