RETETE RECENTE

PAUZA PENTRU CAFEA SI CATEVA MADELEINE

martie 11, 2011 | CATEGORIA

Aceasta prajitura este celebra. Poarta numele celei care a creat-o – o tarancuta din zona Commercy en Lorraine. Se pare ca a fost lansata la curtea regala de la Versailles in 1755, insa cel care a facut-o cu adevarat celebra este Marcel Proust in romanul „Cautarea timpui pierdut”.
Are o forma frumoasa de scoica, cu o pronuntata aroma de lamaie sau portocala. Pot fi o gustare perfecta langa ceaiul de dupa-amiaza.

INGREDIENTE (pentru 12 bucati):

60 g faina + 2 linguri pentru tapetare
60 g zahar
60 unt topit + 10 g pentru tapetare
2 oua
1 varf cutit praf de copt
coja rasa de la 1/2 de portocala
2 lingurite suc de portocala

PREPARARE:

Pentru inceput amestecam zaharul si ouale pana cand devin o crema pufoasa. Adaugam untul topit si sucul de portocale si amestecam, iar la sfarsit incorporam usor faina pe care am amestecat-o cu praful de copt si coaja de portocale.

Punem compozitia cu o lingura in formele de madelaine care au fost tapetate cu unt topit si faina. Dam la cuptor pentru 8-10 minute, la 200°C, pana devin aurii.

Lasam sa se raceasca 5 minute in forme, apoi le scoatem si le pudram cu zahar praf.

Pofta buna!

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *