Spata de manzat cu tarhon
Spata de manzat cu tarhon
Spata de manzat cu tarhon
Carnea de manzat si vitel este foarte apreciata în bucataria romaneasca.
Exista multe metode de preparare, de macerare si de condimentare a acesteia.
In general se recomanda sa maceram acest tip de carne inainte de folosire, pentru a fi mai moale si mai gustoasa, dar reteta de mai jos nu are nevoie deloc.
Ingrediente:
(pentru 4 persoane)
750 g spata de manzat
5 cepe mari
10 linguri ulei de masline
180 g bulion
piper
sare
tarhon (dupa gust)
Mod de preparare:
Spalam carnea si o portionam in felii subtiri. O punem intr-un vas termorezistent impreuna cu ceapa taiata marunt. Stropim cu ulei de masline, asezonam cu sare si piper, si dam la cuptor la 180°C pentru 15 minute, apoi la 150°C pentru aproximativ o ora.
Aceasta varianta este cea de friptura in suc propriu (doar zeama de la carne si ceapa), fara a se adauga apa. Din cand in cand intoarcem carnea de pe o parte pe alta , iar cand este fiarta de tot, adaugam bulionul si tarhonul tocat. Mai lasam in cuptor 5 minute pentru a se intrepatrunde aromele. Sosul astfel obtinut are un gust deosebit, mai ales daca tarhonul este conservat la borcan (cu otet). Se serveste cu diverse garnituri – eu am ales una din cartofi, morcovi si pastarnac pregatita natur, cu patrunjel.
Pofta buna!
Va astept si pe YouTube