Paine cu seminte de mac

11 ianuarie 2011Diva in Bucatarie

Paine cu seminte de mac. Amestecam cele doua tipuri de faina cu sare, apoi cu drojdia. Adaugam semintele de mac si amestecam pentru a omogeniza compozitia.

INGREDIENTE:

300 g faina alba
100 g faina integrala
1 lingura zahar brun
20 g unt topit
150 ml lapte caldut
1 ou
7 g drojdie uscata
1 lingura seminte mac
sare

PREPARARE:

Amestecam cele doua tipuri de faina cu sare, apoi cu drojdia. Adaugam semintele de mac si amestecam pentru a omogeniza compozitia.

Turnam laptele caldut si oul batut peste faina si amestecam. Framantam aluatul 5-7 minute si apoi il lasam la dospit intr-un loc caldut.

Dupa ce creste aluatul mai framantam inca putin si il punem intr-o tava. Lasam sa dospeasca in tava inca 10 minute si apoi dam painea la cuptor.

Coacem painea la 200°C timp de 30 minute.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *