fbpx

RETETE RECENTE

PAINE CU SEMINTE DE MAC

January 11, 2011 | CATEGORIA

INGREDIENTE:

300 g faina alba
100 g faina integrala
1 lingura zahar brun
20 g unt topit
150 ml lapte caldut
1 ou
7 g drojdie uscata
1 lingura seminte mac
sare

PREPARARE:

Amestecam cele doua tipuri de faina cu sare, apoi cu drojdia. Adaugam semintele de mac si amestecam pentru a omogeniza compozitia.

Turnam laptele caldut si oul batut peste faina si amestecam. Framantam aluatul 5-7 minute si apoi il lasam la dospit intr-un loc caldut.

Dupa ce creste aluatul mai framantam inca putin si il punem intr-o tava. Lasam sa dospeasca in tava inca 10 minute si apoi dam painea la cuptor.

Coacem painea la 200°C timp de 30 minute.

Pofta buna!

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *