Ciocolata calda

10 ianuarie 2011Diva in Bucatarie

Ciocolata calda. Adaugam apoi restul de lapte, scortisoara si vanilia. Readucem vasul pe foc pana devine fierbinte laptele cu ciocolata.

INGREDIENTE:

1 l lapte
200 g ciocolata cu lapte
100 g ciocolata neagra
un praf de sare
1/2 lingurita coaja de portocale
1/2 linguriţă scorţişoară
1/4 lingurita esenta de vanilie
frisca pentru decor

PREPARARE:

Incalzim un pahar de lapte, pana in punctul in care incepe sa fiarba. Adaugam ciocolata, un varf de sare si 1/4 lingurita coaja de portocale. Amestecam cu un blender de mana sau cu o lingura pana se topeste complet ciocolata.

Adaugam apoi restul de lapte, scortisoara si vanilia. Readucem vasul pe foc pana devine fierbinte laptele cu ciocolata.
Servim ciocolata calda, cu frisca si cicolata rasa, sau cu restul de coaja de portocala rasa ca decor pe frisca. Puteti amesteca cu un bat de scortisoara.
Ciocolata calda o putem servi in orice anotimp, dar imi place cel mai mult iarna, de parca frigul ascute toate simturile.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *