Ciorba de salata cu smantana si usturoi

12 ianuarie 2011Diva in Bucatarie

Ciorba de salata cu smantana si usturoi. Aici este prezentata in varianta simpla, dar o intalnim si in varianta cu slanina si jumari de omleta, sau doar cu omleta.

Mirela ne-a pregatit inca o reteta rapida. Este vorba despre o ciorba de salata foarte hranitoare, cu multe vitamine. Ciorba de salata este perfecta pentru perioadele de dupa sarbatori, cand organismul este saturat de carne.

Aici este prezentata in varianta simpla, dar o intalnim si in varianta cu slanina si jumari de omleta, sau doar cu omleta.

INGREDIENTE:

5 buc. salata verde sau laptuci
2 morcovi
1 pastarnac
1 telina
1 ceapa
50 g unt
375 g smantana
sare
piper
boia de ardei dulce
usturoi – dupa gust

PREPARARE:

Tocam marunt ceapa, morcovii si albitura, le calim in unt, adaugam apa si le lasa sa fiarba, cam 10 minute.

Intre timp spalam salata verde si o tocam. Punem salata in oala si o lasam sa fiarba. Potrivim de sare si piper, adaugam boia de ardei dulce. Cand este gata fiarta, o luam de pe foc, lasam putin la racit si adaugam smantana si usturoiul pisat. Puteti sa o serviti cu mamaliga calda. Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *