Muschiulet de porc umplut cu ciuperci, mere si stafide
Muschiulet de porc umplut
Pentru un meniu mai exotic va recomand acest muschiulet cu umplutura dulce si picanta in acelasi timp. Papile gustative vor fi cu siguranta incantate de acest amestec. Va recomand sa il serviti cu un vin alb.
Mai multe retete cu muschiulet de porc:
Ingrediente:
1 muschiulet de porc
un mar tocat in cuburi
o mana de stafide
100 g cascaval ras
200 g kaizer
3 ciuperci champignon
1 catel usturoi
boia dulce
2-3 frunzulite rozamarin
1/2 lingurita de cimbru
1 ardei iute
sare
piper
150 ulei
1 ceasca vin alb
Mod de preparare:
Taiem muschiuletul pe lungime si il batem putin.
Condimentam pe una din parti cu boia, sare, piper, usturoiul pisat si cimbru. Preasaram cascavalul ras peste muschiulet.
Apoi pregatim umplutura. In primul rand vom cali ceapa cu 50-60 g kaizer in 50 ml ulei.
Cand s-au calit putin adaugam ciupercile si amestecam pentru a nu se lipi ceapa.
Le calim pana se moaie si adaugam ardeiul iute tocat foarte marunt, merele si stafidele.
Si pe acestea din urma le tinem pe foc pana se moaie putin.
Luam compozitia de pe foc si o turnam peste muschiuletul de porc.
Il rulam, il strangem cu scobitori sau ata. Peste acesta vom aseza kaizerul taiat feliute si rozmarinul tocat marunt. Turnam restul de ulei si vinul peste muschiulet si il dam la cuptor, la 200°C, acoperind totul cu o folie de staniol, direct pe carne, pentru 30 de minute.
Apoi scoatem folia, intoarcem muschiuletul pe cealalta parte, fara a mai pune kaizerul deasupra (il lasam in tava langa muschiulet) si dam iar muschiuletul la cuptor, pana se va rumeni putin. Nu trebuie sa il lasam foarte mult pentru ca se va usca carnea.
Il putem servim cu cartofi copti sau piure, dar merge foarte bine si langa o garnitura de orez.
Pofta buna!
Va invit sa va abonati la canalul meu de youtube
al tau e si mai bun , are si ciupercute 😉 ….
Adina spuneam doar ca suntem pe aceeasi lungime cu ingredientele…