Muschiulet de porc cu sos de piper verde si piure de mazare
Muschiulet de porc cu sos
Muschiulet de porc cu sos de piper verde si piure de mazare
Muschiuletul de porc cu sos de piper verde si piure de mazare este una din retetele participante la concursul publicat odata cu reteta de ciorba de perisoare cu smantana si Bulgarasi de Savoare. Daca as fi putut da mai multe premii 1, cu siguranta ar fi fost premiata si aceasta. 🙂
Ai mei au fost foarte incantati de reteta si mi-au cerut sa o refac cat de curand. Carnea este frageda, sosul aromat si gustos, iar piureul de mazare completeza perfect aceasta combinatie.
Ingrediente:
2 buc. medii muschiulet de porc
30 g unt topit
1 lingurita Bulgarasi de Savoare gust de Gaina
150 ml supa pui
Pentru sos:
40 g unt
15 g piper verde
150 g smantana pentru gatit
1 lingurita mustar Dijon
1 lingura coniac
sare
Pentru piure de mazare:
250 g mazare
1 ceapa mica
2 linguri ulei
1 lingurita Bulgarasi de Savoare gust de Gaina
150 ml supa pui
120 ml smantana pentru gatit
cateva frunze de menta
Cum faci muschiulet de porc cu sos de piper verde si piure de mazare:
Pentru a pregati muschiuletul de porc cu sos de piper verde si piure de mazare spalam bine bucatile de carne si le punem intr-un vas termorezistent. Adaugam supa de pui, topim untul si il punem peste carne, apoi condimentam cu Bulgarasi de Savoare gust de Gaina. Acoperim cu o folie de staniol, punem la cuptor la 200°C pentru 45 minute, apoi scoatem folia si lasam sa se rumeneasca usor pe ambele parti (cam 10-12 minute pe fiecare parte).
In momentul in care scoatem folia de pe vasul cu carne, incepem sa pregatim piureul de mazare si sosul de piper verde. Tocam ceapa marunt, o calim usor, apoi punem mazarea si condimentam cu Bulgarasi de Savoare gust de Gaina.
Adaugam supa si lasam sa fiarba la foc mediu pana se evapora lichidul. Punem mazarea in mixerul vertical, adaugam smantana si frunzele de menta, apoi pasam pana obtinem o crema fina si omogena.
Topim 40 g unt, apoi calim boabele de piper verde. Adaugam smantana lichida, mustarul, sarea si coniacul si lasam la foc mic pana incepe sa se ingroase, apoi il luam de pe foc.
Aranjam feliile de muschiulet pe farfurie, punem alaturi piureul de mazare, turnam sos peste carne si putem manca.
Pofta buna!
Pentru mai multe retete in format video te poti abona la canalul de YouTube.
Mă bucur că v-a plăcut! Arată extrem de apetisantă! 🙂 Pupici!