Sangria, cocktailul perfect pentru petreceri

30 decembrie 2010Diva in Bucatarie

Sangria

Sangria este un cocktail delicios de tip punch din vin cu fructe, in care poti adauga si mirodenii, zahar sau apa minerala. Se serveste rece. 

Este simbolul verii, al vacantelor la mare, sau al petrecerilor in aer liber.

De obicei, Sangria se face cu vin rosu, fructe proaspete, de sezon si un pic de apa sau suc de portocale. Este usor de facut, usor de baut si o bautura perfecta pentru intalnirile cu prietenii sau pentru relaxare intr-o seara de vara. Eu personal o prefer si in perioada sarbatorilor de Craciun.

Ingrediente:

1 l vin rosu sec
1 lingură de zahar
sucul de la o portocala mare
o portocala mare si o lamaie, taiate felii
2 mere curatate si taiate cuburi sau 2 piersici medii, decojite, fara samburi si taiate in bucati
1 ceasca apa minerala sau sifon

Cum faci Sangria, reteta originala:

Pui intr-o carafa de sticla sau intr-un bol generos vinul rosu.

Peste acesta adaugi felii de portocala si lamaie.

Apoi se pun merele si piersicile taiate cuburi. Se amesteca cu o lingura lunga de lemn foarte curata.

Carafa se pune la frigider peste noapte.

A doua zi se serveste sangria simpla sau combinata cu apa minerala

Se toarna cu carafa in pahare.

Daca ai facut in bol poti sa te ajuti de un polonic pentru a pune sangria in pahare.

Noroc!

Poti sa vezi cum am pregatit sangria alba aici. 

Reteta o poti urmari si pe canalul de YouTube.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *