Chec din albusuri cu nuca si cacao

5 octombrie 2010Diva in Bucatarie

Chec din albusuri cu nuca si cacao

Chec din albusuri cu nuca si cacao. Reteta chec din albusuri cu nuca si cacao. Cum se face chec din albusuri cu nuca si cacao? Cea mai simpla reteta de chec din albusuri cu nuca si cacao. Cum poti recicla albusurile dupa sarbatori? Deserturi din albusuri. Reteta culinara chec din albusuri cu nuca si cacao. Chec din albusuri cu nuca si cacao fara cantar.

Checul din albusuri cu nuca si cacao este un chec pufos, simplu, rapid si foarte usor de pregatit, dar mai ales foarte gustos. Folosesc de cele mai multe ori albusurile ramase dupa sarbatori. Le pastrez in congelator in pungute si le scot atunci cand imi doresc un astfel de chec. Reteta mea de chec din albusuri cu nuca si cacao nu cere ingrediente complicate. Sigur aveti in casa tot ce am folosit eu in acest desert. Este un chec economic, ieftin, spornic si tare bun.

Reteta de chec din albusuri cu nuca si cacao nu are cantitati in grame.

Bunica sau soacra mea aveau notate cantitatile functie de cana sau de paharul de vin, dar am retete in care folosesc lingura. Aici partea devine mai complicata caci lingurile nu au acelasi gramaj, dar putem considera ca intr-o lingura intra 18 g faina si 30 g zahar tos sau 25 g zahar pudra, iar pentru lichide 1 lingura este echivalentul a 15 ml. Cana avea 250 ml, asa ca stiu cu ce voi masura faina, zaharul, nuca macinata si sigur nu voi gresi. Veti vedea din descrierea etapelor de pregatire, pas cu pas, in imagini,  pentru acest chec din albusuri cu nuca si cacao cat de usor se face. Orice incepator in bucatarie poate sa faca aceasta reteta. Si, garantat va repeta reteta, caci este tare delicioasa.

Pentru reteta acestui chec din albusri cu nuca si cacao am batut albusurile spuma tare, dar nu foarte tare –  nu trebuie sa fie tare ca pentru bezea. Cred ca acesta este secretul checului extrem de pufos.

Am multe retete de chec din albusuri, dar puteti pregati din acestea si bezele, Pavlova in varianta prajitura sau tort, chec, fursecuri sau cozonac. In varianta sarata puteti face omleta – mai sanatoasa, cu mai putin colesterol.

Retetele mele de deserturi din albusuri le gasiti in acest link.

Cele mai apreciate retete de chec din albusuri:

Aici veti gasi toate retetele de chec pe care le-am pregatit de-a lungul timpului.

Si, daca va plac prajiturile cu nuca va las link aicicatre retetele de prajituri si torturi cu nuca.

Dati click pe textul colorat si ajungeti la colectiile de retete.

Prietenele mele m-au intrebat deja cum se face un chec din albusuri, asa ca ma grabesc sa va las acum lista de ingrediente si modul de preparare pentru chec din albusuri cu nuca si cacao.

INGREDIENTE:

6 albusuri
1 cana faina
1 cana zahar
1 cana nuca macinata
1 plic praf de copt
putina coaja de portocale rasa – pe razatoarea mica
1 lingura cacao

PREPARARE CHEC DIN ALBUSURI CU NUCA SI CACAO:

Am mixat albusurile spuma tare, adaugand treptat zaharul – se pune tot zaharul din prima!

Eu il pun in 3 transe, la distanta de cateva minute. Am incorporat faina amestecata cu praf de copt si coaja de portocale.

Am pus nuca si am amestecat usor pana s-a omogenizat. Am turnat compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Am pastrat cateva linguri din compozitie in care am adaugat cacao, am amestecat si am turnat in tava, peste restul compozitiei.

Am ridicat cu lingura de sus in jos in zona unde era cacao pentru a obtine aspectul de marmorat.

Am pus tava in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 45 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

Servire chec din albusri cu nuca si cacao:

Checul se lasa sa se raceasca pe un gratar.

Se poate presara zahar pudra sau il poti lasa simplu.

Se taie doar dupa ce se raceste complet.

Acest chec din albusuri cu nuca si cacao se pastreza perfect intr-o cutie inchisa etans sau in punga de plastic cu zip (fermoar).

Te invit sa ma urmaresti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook o gasesti daca apesi aici.

Pentru mai multe retete in format video te poti abona la canalul de YouTube.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *